По-масово контактуване през лятото ще даде възможност за създаване на

...
По-масово контактуване през лятото ще даде възможност за създаване на
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Масовото контактуване може да доведе до колективен имунитет срещу COVID-19

По-масово контактуване през лятото ще даде опция за основаване на всеобщ имунитет . Това съобщи пред Нова телевизия Доц. Андрей Чорбанов, началник на департамент " Имунология " в Института по микробиология към Българска академия на науките.

Самият факт, че разпространяването е малко, демонстрира, че има колективен имунитет . Имаме 7-8 позитивни, другите евентуално не са усетили, че са минали вируса, съобщи той.

Няма потвърден случай на наново разболял се , увери доцент Чорбанов. Според него развиването на клетъчен имунитет е дълготраен.

Изкупуването на лекарството " Ремдесивир " в Съединени американски щати не е учудвало никого. Това не е лекарство срещу вируса, то потиска процесите и може да редуцира пребиваването на човек в болница . Само имунизацията би преодоляла заплахата, стана ясно от думите му.

Няма инцидентно инфектиран човек от градския превоз. Хората се заразяват или в фамилията, или на работа. Установяването - е при хора, които не са съумели да спрат вируса. Вирусът се популяризира в близки групи - фамилии, работещи дружно, които евентуално се хранят дружно .

На круизните кораби хората са дружно, те са в компактен контакт, както в детската градина и в домовете за възрастни хора, изясни той повода за разпространяване на вируса. Не е потвърдено, че климатиците разнасят вируса .

Не е потвърдено, че дете от дете се заразява и популяризира вируса - всички деца са се разболели от възрастни хора.

Малък % от хората развива антитела - тези които са се разболее. Антителата са само маркер, в случай че човек е боледувал от СПИН.
 Купуваме още 42 000 PCR теста за COVID-19
Купуваме още 42 000 PCR теста за COVID-19

Това решение утвърди Министерски съвет

Болниците у нас са празни . В Германия леките случаи не се хоспитализират, те се лекуват вкъщи.

Само 7% са умряли от ковид, останалите - от други болести, за които не се взимат ограничения, добави доцент Чорбанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР