По-малко спасителни постове и по-малко медицински пунктове на по-малко натоварените

...
По-малко спасителни постове и по-малко медицински пунктове на по-малко натоварените
Коментари Харесай

Промени на министерството на туризма застрашават живота на летовниците у нас

По-малко избавителни постове и по-малко медицински пунктове на по-малко натоварените плажове. Тези промени оферират от Министерството на туризма да бъдат направени в Наредбата за водно-спасителната активност, която не е обновена от 1996 година. Разстоянието сред избавителните постове ще бъде към този момент 150 метра, а не 100 метра, както до момента.

Причините за желаните промени са оптимизация на плажовете и намаляването на разноските за концесионерите. Ще сътвори ли това условие проблеми за запазване живота на туристите по Черноморието?

" Тези промени, изключително предлагането да остане по един избавител на пост биха довели, съгласно мнението на нашата организация до повишение риска и заплахите за живота на туристите. Най-вече поради това, че системата на водното избавяне към този момент над 50 години е основана на това, че на един избавителен морски пост са двама спасителите, по този начин са обучавани самите избавител и техниките по водно избавяне са основани на това, че се вършат от двама спасители. Оставянето на един избавител на пост ще докара до повишение заплахата. Промяната на една система би трябвало да се направи след изчерпателен разбор и оценка на риска от специалисти. Освен живота и здравето на туристите, тук е отговорността на спасителя. Той носи наказателна отговорност. Една такава смяна ще засегне и двете страни ", изясни пред Българска национална телевизия Милена Сиракова - шеф на БЧК-Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР