По-малко от седмица преди парламентарните избори във Великобритания Борис Джонсън

...
По-малко от седмица преди парламентарните избори във Великобритания Борис Джонсън
Коментари Харесай

Всеки британец да живее до футболно игрище: планът на Борис Джонсън за световното през 2030 г.

По-малко от седмица преди парламентарните избори във Англия Борис Джонсън обърна взор към футбола и включи кандидатурата на страната за международното състезание в своите обещания. Той разгласи, че ще " вложи сърцето и душата си " в устрема Англия да бъде хазаин на международно състезание за пръв път от 1966 година

" Ако през идната седмица бъда определен с болшинство ще дам всичко от себе си и ще вложа своето сърце и душа в кандидатурата Англия и Ирландия да одобряват международното по футбол през 2030 година Искам този шампионат да бъде доста повече от единствено футбол, желая да промени животите на хората и да остави завещание за цялата страна, както беше с олимпийските игри през 2012 година ", сподели Джонсън, който беше кмет на Лондон по време на игрите преди седем години.

От Консервативната партия оповестиха, че възнамеряват да влагат 550 милиона паунда в допълнение в създаване на футболни терени в цялата страна. Това ще усили сегашните средства четири пъти. По думите на консерваторите през идващото десетилетие сумата ще доближи 730 млн. паунда, откакто сега е 180.

" Всичко това е част от проект на стойност 2 милиарда паунда, който би трябвало да обезпечи всеки британец да живее приблизително на към 15 минути от футболно игрище ", прибавиха консерваторите.

Обещанията идват дни, откакто изпълнителният шеф на Футболната асоциация на Англия (ФА) Марк Бълингам разгласи, че едвам един на всеки три терена в Обединеното кралство дава отговор на стандартите, а всяка година близо 150 хиляди стадиони не могат да бъдат поддържани поради липса на средства.

По взаимна кандидатура на Англия и Ирландия за международното през 2030 година се работи от повече от година. Първоначално Англия изрази подготвеност да одобри шампионата, след което в кандидатурата се включиха Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, а от септември 2018-а и Ирландия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР