По-малко от месец след официалното ѝ оттегляне от политиката Ангела

...
По-малко от месец след официалното ѝ оттегляне от политиката Ангела
Коментари Харесай

Ангела Меркел отказала пост в ООН

По-малко от месец след формалното ѝ отдръпване от политиката Ангела Меркел към този момент има ново предложение за служебни задължения. Бившият немски канцлер Ангела Меркел е отказала работа в Организацията на обединените народи (ООН) по покана на генералния секретар Антониу Гутериш.

Меркел говорила с Гутериш по телефона предходната седмица, като съгласно чиновник от офиса на някогашния канцлер, представен от „ Политико “, е благодарила за предлагането и го е отклонила.

Генералният секретар е изискал Меркел да управлява съвещателен съвет на Организация на обединените нации за световните публични богатства, като океаните и озоновия пласт, един от водещите планове на Гутериш за промяна за „ идентифициране на световните публични богатства и други области от общи ползи, където усъвършенствания в ръководството са най-необходими “.

Когато Меркел напусна поста си през декември 2021 година, откакто 16 години ръководеше Германия, тя разгласи, че повече няма да се занимава с политика и има намерение първо да се наспи, да почива повече и да чете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР