По-малко от месец преди предсрочните парламентарни избори надпреварата за първото

...
По-малко от месец преди предсрочните парламентарни избори надпреварата за първото
Коментари Харесай

Сова Харис: По-малко от процент разделя ГЕРБ и Има такъв народ

По-малко от месец преди предварителните парламентарни избори конкуренцията за първото място се свежда до директния конфликт сред ГЕРБ и " ИТН ", като разликата сред двете партии е в границите на статистическата неточност - към 0.7%.

Данните са от представително за пълнолетното население на страната изследване, извършено от " Сова Харис " по поръчка на  в интервала 10-15 юни 2021 година измежду 1000 български жители по метода на стандартизираното face-to-face изявление в дома на респондента.

Добавянето на АБВ и още няколко по-малки партии към Българска социалистическа партия не оказва помощ на социалистите да трансформират третата си позиция, Движение за права и свободи и " Демократична България " не престават да бъдат с равни шансове за четвъртата, а " Изправи се! Мутри вън! " остават шести със несъмнено място в 46-ото Народно заседание. Като седма политическа мощ се обрисува да влезе новата коалиция на Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ. Данните от изследването демонстрират, че към половината гласоподаватели (48,4%) са изцяло сигурни, че ще отидат до урните (машините), а други 24,7% допускат, че по-скоро ще го създадат. От опит знаем, че забележителна част от тези, които имат съмнения, в последна сметка се въздържат. Ако предположим, че половината от колебаещите се гласоподават, ще се окаже, че делът на гласуващите ще бъде към 60% от гласоподавателите, намиращи се в страната. Това съответствува с броя на гласувалите на последните избори - към 3 300 000 души.

Данните от проучването демонстрират, че към този момент не можем да чакаме обилни разбърквания в поддръжката за другите политически субекти. Нямаме учредения да приказваме нито за срив на някои от политическите партии, нито за приливна вълна към други.

Има забележима ерозия на желанията към някогашната ръководеща партия ГЕРБ и известно нарастване за " ИТН ", Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Демократична България. Стабилно от позиция на превъзмогване на бариерата стои " Изправи се! Мутри вън! ". В идващия парламент би трябвало да участва и нов индивид - Патриотичната коалиция - Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ, НФСБ. Знаем, че последния миг и най-много последните дни са най-важни в предизборната битка, тъй че не би трябвало да изключваме опция за промени в съотношенията сред субектите на политическата сцена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР