По-малко от 100 дни остават до Световното първенство по художествена

...
По-малко от 100 дни остават до Световното първенство по художествена
Коментари Харесай

По-малко от 100 дни до борбата на най-добрите гимнастички в Баку

По-малко от 100 дни остават до Световното състезание по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан, където присъединяване ще вземат най-хубавите гимнастички от целия свят, афишират в уеб страницата на Международната федерация по художствена гимнастика (FIG).
 Катрин Тасева и Боряна Калейн с 5 медала от финалите на Гран При в Бърно
Близо 250 гимнастички от 61 националности ще станат част от 37-мото Световно състезание, което ще се организира сред от 16 до 22 септември.

Модерният и преуспяващ град е на кръстопът сред Европа и Азия и неговото картинно пристанище на Каспийско море е служило епохи за връзка сред Изтока и Запада - тематика, която ще бъде в сърцето на грандиозния конгрес.

В допълнение на 27-те медала, предопределени за състезателки от самостоятелната конкуренция и ансамблите, надпреварата ще бъде и  подготовка на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. В самостоятелното гимнастичките ще се борят за 16 квалификационни места, до момента в който в ансамблите местата ще са 5, напомнят от FIG.

За пръв път залата, издигната особено за гимнастически събития, Milli Gimnastika Arenasi ще бъде хазаин на Световно състезание. През 2005 година същият конгрес се организира в Heydar Aliyev Arena.

Това е съвсем единствената спортна зала, предстазначена особено за надпревари по гимнастика. Тя има 6 000 места и е позната измежду всички почитатели на гимнастическите спортове. Залата е била хазаин на европейски игри и годишни интернационалните шампионати по батут, аеробика, художествена гимнастика и други.



Очаква се голяма конкуренция, като в самостоятелната конкуренция рускинята Дина Аверина ще се бори за трета поредна международна купа. При ансамблите битката също ще бъде огромна, като силите на Русия, България, Италия, Беларус, Япония, Украйна и други ще се борят за златото в многобоя и за билет към Токио.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР