По книжарниците излезе „Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей

...
По книжарниците излезе „Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей
Коментари Харесай

„Изкуството да бъдеш спокоен” или как да спечелим битката срещу стреса и напрежението

По книжарниците излезе „ Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей – наставник на десетки сполучливи персони по света, началник на свръхпопулярни акции за „ Гугъл” и създател на шлагера „ Твоето его е врагът” . В предходната си книга Холидей нападна безконечния зложелател, който дреме във всеки от нас и ни нашепва, че не сме задоволително положителни – егото. В „ Изкуството да бъдеш спокоен” той обръща взор към други двама мъчители в живота ни – напрежението и безпокойството.

В живота ни постоянно царува безпорядък. За известна част са отговорни външни фактори – шумното строителство, диалозите по улицата, лаят на кучетата, клаксоните на колите. За друга част сме си отговорни сами – неналичието на организация, неспособността на кажем не, отровният шепот на егото ни, което ни кара да се нагърбваме с повече, в сравнение с можем да носим.

Тези условия не са подобаваща среда, в която човек може елементарно да свърши каквото и да било. Но по какъв начин по този начин има хора, сполетени от несгоди и компликации, които освен че не стават жертва на напрежението, безпокойството и съжалението, само че в действителност точно тогава намират нужното успокоение, с цел да мислят ясно и да основат най-хубавите си писания?

Култовият създател на мотивиращи книги и публикации и наставник Райън Холидей продължава своя път към спокойствието и продуктивността след международния си бестселър „ Твоето его е врагът” . Холидей е знаменит маркетингов експерт, управлявал акции за „ Гугъл” и компании от ранга на „ American Apparel” , една от най-големите фешън вериги в света. В „ Изкуството да бъдеш спокоен” ( ИК „ Сиела “ ) Райън Холидей споделя персоналната си философия – когато не разрешаваш на празния звук на света да те смущава, тогава владееш живота си изцяло и нищо не може да го извади от релси. Защото в случай че успееш да постигнеш мир със себе си, тогава целият свят може да се намира във война, само че ти отново ще можеш да мислиш и да работиш добре.

„ Изкуството да бъдеш спокоен” акцентира голямото значение на спокойствието в човешкия живот – надалеч от непрекъснатите разстройства и дребнави проблеми, които ни карат да живеем без цел и смисъл . Далеч от осведомителния звук, от пресилените до колосални размери от медиите и обществените мрежи международни рецесии. Рядко осъзнаваме пагубните резултати на целия този сразяващ стрес, на който сме изложени непрекъснато. Но ключът към по-щастлив и логичен живот – и ключът към триумфа – в реалност се крият точно в способността да се изключим от отровата, да намерим вътрешния си баланс и да стартираме да практикуваме изкуството да бъдеш спокоен.

 книга Ciela

„ В тази ера на изкуствено отвращение и непрекъснато разпръскване способността да запазиш вътрешен покой е може би по-важна от всичко. Книгата на Райън Холидей възражда античната мъдрост и приканва за спокоен живот на фона на шумния и разтревожен свят. “ - Марк Менсън , създател на „ Тънкото изкуство да не ти пука”
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР