По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок

...
По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Над 700 млн. лева се заделиха за образователна инфраструктура

По-качественото обучение води до по-добра подготовка и оттова до по-висок Брутният вътрешен продукт. Над 700 млн. лв. се заделиха за просветителна инфраструктура, с по 330 млн. лв. сме поели ангажимент повече да даваме за учителите. Това написа във Facebook министър председателят Бойко Борисов след провеждането на Координационното звено по Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

„ Ще продължим с поддръжката по програмата за обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. Резултатите ще дойдат след 10 и повече години, когато тези деца ще се включат в построяването на страна “, съобщи още Борисов.



На конференция вътрешният министър Валентин Радев добави по тематиката: „ Мотивирани сме да създадем по този начин, че да вкараме всички деца в класните стаи, а не по-късно да преследваме нарушители. Това е първият най-съществен приоритет на държавното управление и ние съумяваме за в този момент да се оправим. По полицейски ги преброих - над 150 индивида имаше в залата, с изключение на регионалните шефове 33-ма бяха от Министерство на вътрешните работи, измежду които шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, шефа на Националната полиция, основен секретар, заместник-министър, който дава отговор за полицията. Във всички области работим. Имаме още доста работа да свършим. Тези, които са извън, да ги вкараме безусловно за ръчичка в учебните заведения и в предучилищната “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР