По издръжливост и маневреност СУ-30 превъзхожда всеки западен изтребител. Това

...
По издръжливост и маневреност СУ-30 превъзхожда всеки западен изтребител. Това
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: Този руски изтребител превъзхожда всички западни

По устойчивост и маневреност СУ-30 превъзхожда всеки западен изтребител. Това твърди в своя публикация Military Watch Magazine. Обсегът на ракетите " въздух-въздух " от 400 км при модификациите СМ/СМ2 превъзхожда най-мощните западни самолети два пъти или даже повече. Но новата версия, евентуално ще е последна.

Руските военни ще получат първата ескадрила на изтребителите от новия клас за седем години, освен това самолетите Су-30СМ2 започнаха да идват, както във военноморския флот (ВМФ), по този начин и във военновъздушните сили (ВВС) на страната.

Даденият изтребител съставлява трансформация на Су-30 СМ, който постъпва във въоръжението от началото на 2010 година и е основата в парка на съветските изтребители, наброяващ към 130 Су-30СМ. Над 80% от тях са на работа във Военновъздушни сили на Русия

Су-30СМ е сериозна рационализация на структурата на  Су-30, която се създава серийно от 1990 година, само че от 2010 тези самолети единствено са се изнасяли, поради проблеми с финансирането на съветските въоръжени сили.

Самолетът е основан на основата на Су-30МКИ, разработван за Военновъздушни сили на Индия и сплотява базовата структура на Су-30 с функционалностите на Су-35 за постигането на превъзходни индикатори във въздушен пердах. Освен това самолетът получава по-добра маневреност, с помощта на усъвършенстваните мотори. 
Forbes: Западът изпадна в суматоха поради " старите " кораби на Путин
Десантните кораби на военноморския флот (ВМФ) на Русия изплашиха Запада и принудиха Вашингтон да промени проектите по основаването на ле...
Прочети повече
Показателите на Су-30СМ2 нарастват за сметка на моторите АЛ-31Ф-1С, същите като при Су-35 - които обезпечават 16% повече двигателна сила и доста усъвършенствани летателни характерности, а по този начин също имат и по-икономичен разход на гориво поради по-голямата дълготрайност на полета. 

Су-30СМ2 също по този начин е оборудван с нов радар. Според някои източници това е " Ирбис-Е " от Су-35, а други настояват, че се употребява по-малко мощния радар Н011 " Барс-Р ", който е и по-евтин.

При това Су-30 е трансформация на тежкия изтребител на Су-27 (по класификацията на НАТО Flanker), който постъпва във въоръжените сили на Военновъздушни сили на Съюз на съветските социалистически републики през 1985 година. От него Су-30 наследява освен огромната дълготрайност на полета и високата маневреност, само че и доста ги усъвършенства. 



По издръжливост и маневреност той превъзхожда всеки западен изтребител,  а обсегът му на проваляне на задачите с ракети " въздух-въздух " от 400 км превъзхожда най-мощните западни самолети два пъти и даже повече.
Военните спорове, които изискват внимание през 2022 година
Съветът по интернационалните връзки (Council on Foreign Relations, CFR) — частна американска организация в областта на международнит...
Прочети повече
Но Су-30СМ2 може да се откаже последната трансформация от изходната структура на Flanker за съветските военни, защото те минават към ново потомство самолети на платформата Су-57 (по класификацията на НАТО Felon) и евентуално на по-леките самолети на платформата Су-75 " Шах-и-мат ".

Очаква се самолетите да бъдат доставени в огромно количество, освен това всички изтребители Су-30СМ ще бъдат осъвременени до нов стандарт, а още няколко десетки ще бъдат издигнати като Су-30СМ2.

Очаква се също новите самолети да заменят остарелите Су-27 в съветските Военновъздушни сили, а във флота - ударните изтребители Су-24М.

Съобщава се, че първата ескадрила Су-30СМ2 ще бъде разгърната в Калининград - незначителен балтийски анклав, заобиколен от срани-членки на НАТО, което приказва, че на плана се разпореждат огромни очаквания.

Habertürk: Руският бомбардировач Ту-160М може да промени салдото на силите в света (ВИДЕО)

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР