По искането за екстрадиция на банкера Цветан Василев се работи.

...
По искането за екстрадиция на банкера Цветан Василев се работи.
Коментари Харесай

Съдът е Белград: По екстрадицията на Цветан Василев се работи

По настояването за екстрадиция на банкера Цветан Василев се работи. Това декларират от съда в Белград, съобщи сръбската секция на радио " Свободна Европа ".

Реакцията е в отговор на изказванията на основния прокурор Иван Гешев, че Сърбия не извършва интернационалните си задължения. В сряда той разгласи, че е изпратил писма до редица европейски институции поради дългогодишно бавене на отговора на Сърбия. В тях Гешев декларира, че държанието на западната съседка би трябвало да се преглежда и в подтекста на договарянията за бъдещото ѝ европейско участие. Малко по-късно основният прокурор разгласи, че Русия пази Василев посредством Сърбия.

На 3 декември арбитър от Висшия съд в Белград е уведомил за спомагателна молба от българската прокуратура. Не е ясно дали сръбската страна не е поискала и спомагателни документи, което ще удължи в допълнение произнасянето.

Банкерът Цветан Василев е в Сърбия от 2014 година, когато бе затворена оповестената в неплатежоспособност КТБ, където той бе мажоритарен акционер. В момента Василев е обвинен за заграбване на милиарди от трезора. Заедно с него под отговорност бяха привлечени още 18 души. Делото се гледа на първа инстанция и към момента не е завършил разпитът на първия очевидец от близо 400.

Наблюдаващ прокурор по делото КТБ бе точно Гешев. След дългогодишно следствие той не съумя да открие на никое място в документите името на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР