По искане на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд

...
По искане на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд
Коментари Харесай

Съдът остави зад решетките обвиняемите за двойното убийство в София

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд (СГС) взе най-тежката мярка за неотклонение – " задържане под стража " по отношение на Б. Р. и Н. С., упрекнати за убийството на М. Р. и Е. Г.

 

Обвиняемите бяха арестувани от СГП за период до 72 часа. Днес наблюдаващият прокурор внесе в съда искане за задържането им под стража.

 

Съдът показа доводите на прокурора, че по делото са събрани задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение, че точно обвинените са направили закононарушението, за което са привлечени в това качество. Решаващият правосъден състав одобри, че е налице действителна заплаха обвинените да извършат друго закононарушение.

 

В тази връзка регистрира, че обвиняването по отношение на тях е за посягане върху най-висшата полезност – правото на живот. За обвинения Б. Р. съдът съобрази и обремененото му правосъдно минало. Софийски градски съд откри, че е налице и действителна заплаха двамата обвинени да се укрият от органите на досъдебното произвеждане, защото живеят в гр. София без адресна регистрация.

 

Мярката за неотклонение на обвинените не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд. Разследването по случая продължава.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР