По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът взе мярка за неотклонение

...
По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът взе мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Дрогиран водач бяга, хващат го на пейка

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на М.У., на 44 година

Той е притеглен като обвинен за това, че на 26.05.2023 година в Пловдив без съответно позволение държал малко количество амфетамин.

М.У. е упрекнат и за това, че на 26.05.2023 година в Пловдив незаконно е пречил на орган на властта – полицейски чиновници от ОД на МВР-Пловдив, да изпълнят отговорностите си по защита на публичния ред и обезпечаване сигурността на придвижването по пътищата.

Установено е, че на 26 май 2023 година сутринта М.У. карал лек автомобил, марка БМВ, по бул. „ Освобождение “.

Полицейски патрулен автомобил му подал сигнал да спре, само че той не се подчинил на разпореждането и се отправил към околните блокове в ж.р. „ Тракия “, като съумял да избяга.

По-късно се върнал до автомобила си и още веднъж подхванал придвижване с него, след което спрял и седнал на скамейка в междублоково пространство, където бил открит от чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Те поискали документите му за идентичност.

М.У. оказал опозиция и отправил закани към тях и фамилиите им.

При осъществените дейности е открито малко количество амфетамин в пакетче, държано от М.У., както и ново психотропно вещество, което следва да бъде изследвано в допълнение. Той  е бил арестуван.

М.У. е осъждан с влезнала в действие присъда през 2015 година от една година отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим  за държане на наркотични субстанции.

По нея той е бил разгласен за търсене с Европейска заповед за арест, като е бил открит в Румъния и върнат в България през 2018 година, където е излежал наказването си.

Определението на Районен съд-Пловдив предстои на обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР