По искане на Районна прокуратура–Габрово, Районен съд–Севлиево взе мярка за

...
По искане на Районна прокуратура–Габрово, Районен съд–Севлиево взе мярка за
Коментари Харесай

Задържаха жена, повторно шофирала след употреба на наркотици 

По искане на Районна прокуратура–Габрово, Районен съд–Севлиево взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ във връзка с 26-годишна жена за закононарушение по чл.343б, ал.4, вр. ал.3, във вр. член 28, ал.1 от Наказателен кодекс.

С.М. е привлечена в качеството на обвинена за това, че на 17.05.2022 година, към 23,30 ч., в гр. Севлиево, управлявала лек автомобил, след приложимост на наркотични субстанции – амфетамин и метамфетамин, открито по надлежния ред, като действието е осъществено наново – откакто е била наказана с влезнало в действие на 14.04.2022 година съглашение на Районен съд-Разград за друго такова закононарушение.

Деянието, за което С.М. е привлечена в качеството на обвинена, е осъществено при изискванията на повторност и в изпитателния период на предишни 5 присъди. Жената е била оповестена за търсене по водени против нея наказателни производства в цялата страна. Преценено е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието и е налице заплаха обвинената да се укрие или да извърши други закононарушения, заради което Районен съд-Севлиево е почел настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на РС-Севлиево предстои на обжалване пред ОС-Габрово.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР