По искане на Окръжна прокуратура – Добрич, съдът остави в ...

По искане на Окръжна прокуратура – Добрич, съдът остави в

Задържаха под стража мъж, убил вуйчо си в Добрич

По настояване на Окръжна прокуратура – Добрич, съдът остави в ареста 35-годишен мъж от Добрич, подсъдим за убийството на собствен непосредствен родственик - закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс .

На 22 октомври 2021 година е получен сигнал за открит умрял в дома си мъж. На място, при осъществения оглед, е открито , че по тялото му има следи от принуждение и се касае за осъществено по отношение на него тежко закононарушение .

След неотложно подхванатите дейности по следствие на случая под надзора на Окръжна прокуратура - Добрич, станало ясно, че причинител на убийството е племенникът на жертвата – И.Д. (35 г.).

Според събраните досега доказателства, двамата мъже били в дома на по- стария и консумирали алкохол дружно . Между обвиняемия и неговия вуйчо възникнал абсурд , който бързо прераснал във физическа разпра . Младият мъж почнал да бие своя родственик , като го удрял по тялото и главата. След това си тръгнал от местопрестъплението. На следващия ден, жертвата бил открит от свои близки умрял .
свързани новини3883на 04.06.2021
С разпореждане на наблюдаващ прокурор И.Д. е арестуван за период до 72 часа, а от през днешния ден е с непрекъсната мярка за неотклонение – „ задържане под стажа “, откакто Окръжният съд в града почете настояването на прокуратурата.

Източник: pik.bg