По искане на френския президент МакронДемонстранти запалиха кметството в БордоДържавното

...
По искане на френския президент МакронДемонстранти запалиха кметството в БордоДържавното
Коментари Харесай

Чарлз III отмени визитата си във Франция

По искане на френския президент Макрон
Демонстранти възпламениха кметството в Бордо

Държавното посещаване на британския крал Чарлз Трети във Франция, първото му зад граница, което трябваше да продължи от неделя до сряда, е отсрочено “поради оповестяването на нов ден за национални дейности против пенсионната промяна ” във вторник, 28 март. Това заяви в публично официално съобщение Елисейският замък, представено от Агенция Франс Прес.

Решението е “взето от френското и английското държавно управление след телефонен диалог сред президента на Републиката и краля тази заран за да може да бъде признат Негово Величество крал Чарлз Трети в условия, отговарящи на нашите другарски връзки ”, уточни в официално съобщение офисът на френския държавен глава и увери, че визитата ще бъде планувано още веднъж “в най-подходящ период ”.

Даунинг стрийт заяви, че визитата е била анулирана по искане на френския президент Еманюел Макрон.

Франция бе първи стадий от обиколката на Чарлз Трети и Камила в две европейски страни. Вторият стадий е Германия, където кралската двойка би трябвало да извърши плануваната държавна аудиенция в земите на предците на Чарлз, Сакс-Кобург Гота, разяснява Ройтерс.

От Бъкингамския замък оповестиха, че крал Чарлз и кралицата консорт Камила “очакват с неспокойствие опцията да посетят Франция, незабавно щом бъдат открити подобаващи дати ”.

Международните наблюдаващи напомнят, че визитата на британския монарх трябваше да стартира в неделя в Бордо, който бе сцена на яростни конфликти сред съперници на пенсионната промяна на Еманюел Макрон и полицията в четвъртък. Центърът на града е тежко потърпевш, оповестяват локални медии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР