По искане на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), ще се отнеме имущество

...
По искане на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), ще се отнеме имущество
Коментари Харесай

Взеха имоти за над 340 000 лв. от Петър Стоянов - Сумиста

По искане на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), ще се отнеме имущество за над 340 000 лв. от наказания на пожизнен затвор Петър Стоянов-Сумиста и някогашната му брачна половинка. За решението на Старозагорския областен съд, което е дефинитивно, оповестиха от Комисията, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров.

През декември 2017 година Върховният касационен съд удостовери доживотната присъда на Сумиста по обвиняването, че в интервала 2007 - 2010 година е образувал и управлявал въоръжена проведена незаконна група за умишлени убийства, съзнателно причиняване на междинни и тежки телесни повреди и за палежи.

Разкриването на групата, придобила известност като Килърите, беше една от гордостите на вътрешния министър в първото държавно управление на Бойко Борисов - Цветан Цветанов.

Искът на Антикорупционната комисия беше импортиран в съда след влизане в действие на доживотната присъда на Сумиста.

Уважавайки го, Старозагорският областен съд проучва и други досъдебните производства против Стоянов и заключава, че през годините той е посочил " трайна незаконна активност, чийто тип и темперамент е обвързван с генериране на противозаконни доходи.

Като част от групата на Килърите доживотни присъди без подмяна получиха и Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. На 10 години затвор беше наказан Янĸo Πoпoв.

Антикорупционната комисия има искания и към тяхното имущество - от Bълeв искът е за над 3 600 000 лв., а против Πoпoв - за над 1 100 000 лв..
Свързани вести Доживотен затвор за Сумиста и още двама от Килърите
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР