По искане на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) съдът запорира имущество за

...
По искане на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) съдът запорира имущество за
Коментари Харесай

Съдът запорира имущество за 3,2 милиона лева на Ценко Чоков

По искане на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) съдът запорира имущество за 3,2 милиона лв. на някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков. Това разгласи ръководителят на Комисията Пламен Георгиев.

Искането е поради обвиняването на Чоков от май 2016 година, че е управлявал незаконна група за лихварство. По него той беше оневинен на първа инстанция, само че по другите - похищение, побой и палеж на автомобил, беше наказан на четири и половина години затвор. Присъдата си чу на легло в правосъдната зала, поради здравословните си проблеми. Пак поради тях от известно време е под домакински арест - в жилище в София, за което Георгиев не знаеше дали е измежду запорираната благосъстоятелност на Чокови:

“153 парцела общо са запорирани - на господин. Чоков, на неговата брачна половинка и на синовете им. Освен аграрни парцели, апартамент в София, както и коли на синовете му и на него самия “.

Шефът на Антикорупционната комисия разяснява и инспекцията на имуществото на някогашните министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, подсъдими по делото за продажба на дялове в електроразпределителното сдружение EVN. При Трайков инспекцията завърши и той към този момент е със запорирано имущество за над два милиона и 300 хиляди лв.. Срокът да внесе документи, с които да изясни произхода им изтече, само че:

“Молбата ми е посредством вас да се получи това обръщение и да постъпят съответните документи и доказателства и ние ще ги вземем “, прикани Трайков Пламен Георгиев.

След различен апел, само че към Симеон Дянков - да се свърже с комисията - това към този момент е реалност. Той се обадил, дал желаните документи за имуществото си и дори:

“Ми изпрати един СМС, в който споделя, че сътрудниците са доста положителни експерти “, описа шефът на Антикорупционната комисия.

Обезпечителните ограничения са по отношение на обвиняването на Чоков за лихварство. По обвиняванията за похищение, побой и палеж на автомобил той беше наказан на 4,5 години затвор от Специализирания углавен съд. Запорираната сума е върху цялото движимо и недвижимо имущество на семейството Чокови, сподели още Георгиев. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР