По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев

...
По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев
Коментари Харесай

SPA центърът на България в борба с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци

По самодейност на кмета на община Велинград доктор Костадин Коев през днешния ден бе извършена среща, на която бяха разисквани ограничения за справяне с нерегламентираните замърсявания на територията на общината. Присъстваха представители на Сдружение на хотелиери и ресторантьори „ Велинград и Западни Родопи”, ръководителите на съдружие „ Байкария”- Васил Тодев, на Рибарско съдружие „ Нилет” - Антон Бояджиев и на Сдружение на ловци и риболовци- Венко Бозев, както и шефът и представители на сметопочистващата компания „ КМД” ЕООД и други заинтригувани от тематиката лица.

След дълга полемика по казуса бе взето решение да се сътвори доброволна група, която да дава отговор за контрола, почистването и недопускането на нови нерегламентирани замърсявания. Нейни членове ще бъдат представители на сдруженията, бизнеса, заинтригувани лица, взаимно с сметопочистващата компания „ КМД” и общината.

„ Приветствам основаването на сходен орган, тъй като с нерегламетираното изхвърляне на боклуци можем да се оправим единствено с общи усилия”, сподели доктор Коев.

Следващият понеделник ще бъде извършена среща, на която ще бъде конкретизиран състава на работната група, нейните цели и периоди, както и работния развой.

В момента тече процедура за слагането на камери за видеонаблюдение на местата, на които от време на време се образуват нерегламентирани замърсявания, и управлението на общината се ангажира това да стане допустимо най-скоро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР