По инициатива на Българското председателство на Съвета на ЕС новите

...
По инициатива на Българското председателство на Съвета на ЕС новите
Коментари Харесай

Лиляна Павлова и Антонио Таяни подписват регламента срещу геоблокирането в Брюксел утре

По самодейност на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз новите правила срещу гео-блокирането ще бъдат подписани на следващия ден, 28 февруари 2018 година, единствено ден след формалното им приемане от министрите на Европейски Съюз.

Бързото финално утвърждение ще подсигурява скоростното използване на разпоредбите, с помощта на които ще бъде прекъсната тази необятно публикувана дискриминационна процедура на територията на Европейски Съюз. Стъпката е част от осъществяването на уговорката на Българското председателство към унищожаване на пречките пред потребителите в Европейски Съюз и основаването на работещ Цифров обединен пазар, оповестиха от пресцентъра на министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Церемонията по сключване на новите правила ще се състои на 28 февруари 2018 година (сряда) от 12 часа в постройката Paul-Henri Spaak на Европейския парламент. От страна на Съвета подписът ще бъде положен от госпожа Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила, министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. От страна на Европейския парламент, документа ще подпише господин Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на... към профила, ръководител на Европейския парламент.

След бързото сключване, разпоредбите срещу гео-блокирането ще влязат в действие при започване на м. декември. Така европейските консуматори ще имат доста по-голяма независимост, когато пазарят онлайн, избирайки сред по-голям набор от артикули и услуги и възползвайки се от по-добри покупко-продажби.

Европейската комисия предложи новите правила през м. май 2016 година Три поредни ръководи - Холандското, Словашкото и Малтийското – работиха по тях, преди Естонското председателство да завърши договарянията с Европейския парламент през втората половина на 2017 година

Правилата ще подсигуряват на всички консуматори еднакъв достъп до идентични цени, промоции и условия за заплащане, когато закупуват артикули и услуги в друга страна на Европейския съюз. Новите правила няма да се ползват към наличие, предпазено от авторски права, като музика и филми, само че обсегът може да се преразгледа на по-късен стадий.

Цифровата стопанска система и уменията на бъдещето са във фокуса на Българското председателство. Това е един от четирите съществени целта на Председателството, посредством който България се стреми да способства за завършването на Цифровия обединен пазар, да развие цифровата стопанска система и умения в цифровия свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР