По информация на посолството ни в Атина Гърция удължава срока

...
По информация на посолството ни в Атина Гърция удължава срока
Коментари Харесай

Гърция затяга мерките срещу коронавируса


По информация на посолството ни в Атина Гърция удължава периода на условието за показване на негативен PCR тест при влизане в страната от България. До 15 август сънародниците ни, идващи в Гърция по въздух и суша, ще би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди пътуването им. Същото изискване важи и за идващите от Румъния и Обединените арабски емирства, оповестиха от Министерство на външните работи.

Заетите в бранш земеделие непознати жители (сезонни работници), които изоставен Гърция до 18.08.2020 година, няма да бъдат допускани назад на гръцка територия до анулация на актуалното решение.

Носенето на маски в затворени пространства в Гърция, в това число и на местата за поклонение, става наложително. Изключения ще се вършат единствено в заведенията за хранене. Условието няма да важи за деца под 3-годишна възраст, както и при хора с респираторни болести.

Между 3 и 9 август няма да се позволяват правостоящи клиенти в питейни заведения, заведения за хранене и развлекателни центрове. Считано от през днешния ден до 15 август на събития като сватби, кръщенета и погребения ще могат да се събират не повече от 100 души.

Удължават се и рестриктивните мерки за осъществяване на фестивали, панаири и други събития навън до края на месеца. Мерките за обществена отдалеченост по плажове, частни развлекателни яхти и туристически кораби също остават до 31 август.

От 1 август корабите ще могат да пътуват с 80% от потенциалът си. Носенето на маски става наложително към този момент и на откритите пространства на корабите – палубите.

Морските и въздушните връзки на Гърция с Турция, Албания и Република Северна Македония ще останат прекъснати до 15 август.

От българското посолство в Атина предизвестяват, че сега в Гърция се правят масирани инспекции за съблюдаване на всички ограничаващи ограничения.

При нужда от подпомагане, българските жители в Гърция могат да се свържат с задачата ни на телефони: +30 210 67 48 107, +30 210 67 48 105, 106, 107 (дежурни телефони в извънработно време), както и с Генералното ни консулство в Солун на телефони +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 и +30 2310 869 520 (дежурен телефон в извънработно време).

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР