По информация на общините в Ловешка област, предоставена на областния

...
По информация на общините в Ловешка област, предоставена на областния
Коментари Харесай

До момента в област Ловеч са настанени 143 украинци, има готовност за още 140

По информация на общините в Ловешка област, предоставена на регионалния шеф на Ловеч Виктор Стойчев, досега на тяхна територия леговище са получили 143-ма, има подготвеност за още 140 украински жители, оповестяват от общинската администрация.

По данни на община Ловеч 87 са настанени в два хотела в Ловеч, подадена е поръчка за настаняване на 30 индивида в образователния център на националния статистически институт в село Сливек. Подготвен е и един частен апартамент в ж.к. „ Младост “, където се чака да се подслони петчленно семейство.

Свободните места за настаняване, благосъстоятелност на община Ловеч, са три жилището в ученическото общежитие с общ потенциал 15 индивида и къща за 8 индивида. Предприет е и незабавен ремонт на три общински жилища, където след това може да бъдат признати 12 души.

В община Троян са настанени 33-ма украински жители на шест адреса. В община Луковит – 19 в частна база, там нямат общински парцели за настаняване. В община Тетевен все още няма настанени, само че има подготвеност за четирима в Тетевен и 15 в село Български извор и с опция за изхранване. Община Априлци разполага с 50 места в фамилен хотел „ Саня “, алтернатива, която бе показана през вчерашния ден и пред регионалния шеф от притежателя въз основата, все още няма настанени украинци.

Останалите общини – Угърчин, Ябланица и Летница, нямат настанени и не разполагат с общински парцели за това.

Координатор за поддържане на връзка и взаимоотношение с регионалната администрация са показали общините Априлци, Тетевен, Троян, Угърчин и Ловеч.

Областният шеф Виктор Стойчев привиква в петък съвещание на регионалния съвет по сигурност в уголемен състав. Той е предложил общините да изследват и потребностите на бедстващите хора, с цел да може БЧК да им даде нужното. Той е оповестил и денонощни телефони за връзка – 0886182572 и 068 601074, на които българите, които желаят да окажат поддръжка или към този момент са дали заслон, да посочат от какво имат потребност, а и с цел да бъдат обхванати всички новодошли. 

Междувременно е станало известно, че довечера в базата на Изпълнителна организация „ Военни клубове и военно-почивно дело “ в тетевенското село Рибарица - хотел „ Рибарица “, ще дойдат 80 украински жители, допълват от администрацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР