По информация на Комерсант, американският автомобилен концерн General Motors (GM)

...
По информация на Комерсант, американският автомобилен концерн General Motors (GM)
Коментари Харесай

Американците от General Motors окончателно напускат Русия

По информация на " Комерсант ", американският авто тръст General Motors (GM) напуща Руската федерация. Дилърите към този момент са получили уведомление да спрат доставките на транспортни средства, които са дейно неразрешени от глобите на Съединени американски щати към Русия.

От изданието настояват още, че GM също по този начин уволнява всички чиновници от съветския си офис. По този метод американската компания става първият задграничен авто производител, който дефинитивно напуща Русия след експлоадирането на военните дейности в Украйна.

Освен, че GM уволнява всички чиновници на съветския офис, до дилърите е изпратено уведомление за преустановяване на доставката на коли и аварийни елементи. Ще напомним, че на 11 март Съединени американски щати забрани износа на коли за Русия, само че това не е пъвото отдръпване на GM от региона.

След като GM редуцира производството си в Русия през 2015 година на фона на анексирането на Крим, концернът доставяше единствено скъпи модели Chevrolet и Cadillac от Съединените щати. През първите три месеца в Русия са продадени 266 автомобила Chevrolet и 162 автомобила Cadillac.

Марките и без друго губеха от конкуренцията на по-популярните европейски водачи в сегмента на премиум коли в Руската федерация. Както отбелязва източникът на " Комерсант ", през последните седмици GM единствено чакаше уточнения от американския регулатор, а в този момент в действителност разгласи напускането си, откакто ги получи.

След публикуването на материала GM удостовери, че напуща съветския пазар. Поради рецесията в Украйна и „ обвързваните с тях американски и интернационалните наказания, GM реши да разшири ограниченията за прекъсване на интервенциите в Русия “, гласи известието, което се появи вечерта на 19 април на прес портала на Cadillac.

Американците напомнят, че GM е спрял вноса на коли и комерсиалните действия в Русия на 28 февруари. Сега, поради продължаващото утежняване на обстановката, компанията е решила дефинитивно да приключи активността си в Русия.

Според събеседниците на " Комерсант ", дилърите, получили съобщение от GM, няма да бъдат обезщетени за вложенията, които са вложили в автосалоните си, макар че неотдавна всички шоуруми на концерна бяха модифицирани, с цел да дават отговор на новите условия на вносителя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР