По информация на аналитичната агенция "Автостат", руснаците постепенно се отдръпват

...
По информация на аналитичната агенция "Автостат", руснаците постепенно се отдръпват
Коментари Харесай

Особености на руските автомобилни пазари

По информация на аналитичната организация "Автостат ", руснаците последователно се отдръпват от по този начин известните в предишното седани. Данните за продажби на коли за първите пет месеца от годината демонстрират, че продадените седани в Русия са 33.6%, до момента в който през предходната година този % е бил 37.6%.

Едновременно с това нараства броя на искащите и купуващите автомобил от вида SUV. От началото на годината близо половината от продажбите на нови коли в Русия (49.4%) се падат на този сегмент. За съпоставяне ще кажем, че за същия интервал през предходната 2017 година желанията за SUV-та са били 44.6%.

Още една любопитна специфичност на съветския авто пазар е спадът на интерес към най-популярния вид коли в Европа - хечбекът. Той не е толкоз огромен, колкото този при седаните, само че през първите пет месеца на предходната година 17% от руснаците са предпочели хечбекове, а в този момент - с % по-малко. Иначе най-популярните седани в Русия си остават Kia Optima и Toyota Camry.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР