По-хладно ще бъде днес с максимални температури по Черноморието и

...
По-хладно ще бъде днес с максимални температури по Черноморието и
Коментари Харесай

По-хладно време днес, през уикенда се очакват температури до 39°

По-хладно ще бъде през днешния ден с оптимални температури по Черноморието и в Източна България, където ще бъде и веровито, сред 24° и 27°, в София - към 26°, в останалата част от страната - от 28° до 33°. В следобедните часове ще остане най-вече слънчево, само че ще има и региони с валежи.

С продължаващото съвсем безвалежно време от ден на ден се усилват областите с огромен, доста огромен и екстремален риск от пораждане на пожари – на следващия ден към този момент в съвсем цялата страна, като се изключи планинските региони.

И на следващия ден вероятността за превалявания е дребна. Максималните температури едва ще се покачат и ще са сред 28° и 33°, в София - към 27°, в композиция със слаб, в Източна България - сдържан вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 23°-26°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево ще бъде и в планините, с повече облаци в следобедните часове, само че съвсем без превалявания.

Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север североизток. Максималните температури в курортите ще са сред 16 и 24 градуса.

И към времето в Европа. Рекордно високи температури се чакат на Британските острови. Опасно горещо ще бъде времето и в доста региони на Франция, както и на Пиринеите, и Апенините.

Гореща вълна ще обхване и Балканите, само че през втората половина на седмицата. Утре на полуострова ще бъде слънчево, а температурите напълно едва ще се покачат, спрямо през днешния ден.

И у нас, през идващите дни температурите постепенно ще се покачват и в края на седмицата оптималните ще бъдат сред 34° и 39°. Ще доминира слънчево време с дребна възможност за следобедни валежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР