По-голямо от изчисленото преди месец намаление на цената на природния

...
По-голямо от изчисленото преди месец намаление на цената на природния
Коментари Харесай

Газовите доставки през Турски поток у нас свалят още цената от януари

По-голямо от изчисленото преди месец понижение на цената на природния газ от януари, предложи държавният снабдител " Булгаргаз ", който внесе в сряда заявление за установяване цената за идващото тримесечие.

Исканото поевтиняване е близо 2 %, до момента в който през ноември прогнозите сочеха спад от 0.71 на 100.

По-голямото понижение на цената е поради предстоящите по-ниски разноски за доставка на суровината, поради смяната на входа за природния газ на българска територия. От 1 януари 2020 година съветският газ към този момент няма да влиза по Трансбалканския газопровод през Украйна и Румъния, а това ще става на границата с Турция при пункта " Странджа/Малкочлар ", показват от газовото сдружение.

Смяната на маршрута е предстояща поради заявяваните от " Газпром " планове да спре преноса през Украйна " в източното направление и да стартира да доставя за района през " Турски поток " по дъното на Черно море.

Така от " Булгаргаз " са пресметнали, че природният газ би трябвало да коства 43,98 лева./MВтч (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) през първото тримесечие на 2020 година Цената е за крайни доставчици на природен газ и за лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР