По-голямата част от вземащите решения в ИТ сферата в България

...
По-голямата част от вземащите решения в ИТ сферата в България
Коментари Харесай

Дигиталната трансформация в пост-пандемичното бъдеще


„ По-голямата част от вземащите решения в ИТ сферата в България дефинират устойчивостта като едно от главните задвижващи колела в техните организации ”, споделя Здравко Николов, Equinix България
(снимка: Equinix)

Дигитализацията и бизнес вложенията в цифрова инфраструктура са се нараснали като резултат от C ovid-19. Близо половината (47% ) от цифровите водачи в света, интервюирани от Equinix, са ускорили своите проекти за цифрова промяна, до момента в който 42% споделят, че бюджетите им са били увеличени, с цел да отговорят на бързия растеж на желанието за цифровизация.

В България обаче едвам 26% от респондентите споделят, че са създали същото и даже по-малко число (20%) са нараснали своите бюджети, сочи новият на компанията за цифрова инфраструктура Equinix, която оперира и два центъра за данни у нас.

Наблюдава се и доста преразглеждане на ИТ тактиките, които да отговорят на провокациите, зародили от пандемията. 6 от 10 души на световно равнище и малко над половината измежду интервюираните в България споделят, че са преразгледали своите ИТ тактики в резултат на Covid-19, a 58% (45% в България) споделят, че желаят да влагат в по-гъвкава технология след Covid.

Попитани по отношение на най-големите цели в цифровата тактика на техните организации, 80% от респондентите показват дигитализацията на своята ИТ инфраструктура като главен приоритет. 57% споделят, че виждат взаимосвързаността като основен фактор за цифровата промяна – с 9% повече съпоставено с миналогодишните резултати.
още по тематиката
Междувременно за фирмите в България главните цели са регулаторна съгласуемост с условията за отбрана на данните (87%), възстановяване на киберсигурността (84%) и повишение на успеваемостта (84%).

Опасенията, че пандемията ще спре проектите на фирмите за разрастване на нови пазари, са намалели. 57% (но единствено 42% в България) от бизнесите към момента възнамеряват да разширят обсега си до нови райони, страни и метро зони, съгласно интервюираните цифрови водачи.

От тези 57% близо две трети (63%) възнамеряват да реализират това виртуално, вместо да влагат във физическа ИТ инфраструктура. Междувременно 71% от планиращите да доближат нови пазари в България ще се насочат към виртуални връзки.

58% от ИТ водачите споделят, че смятат, че взаимосвързаността – директният и частен продан на данни сред организациите, ще им помогне да се оправят с провокациите, пред които са изправени, поради Covid-19. В България със същото изказване са съгласни 41%.

Тези, които споделят, че взаимосвързаността е била основна за оцеляването на тяхната организация, са се нараснали до 50% по отношение на 45% през предходната година в световен мащаб, сочат резултатите от изследването.

„ По-голямата част (59%) от вземащите решения в ИТ сферата в България дефинират устойчивостта като едно от главните задвижващи колела в техните организации ”, разяснява Здравко Николов, изпълнителен шеф на Equinix България. Той акцентира, че  Equinix може да поддържа тяхното развиване „ по най-хубавия вероятен метод – подпомагайки въвеждането на облачни решения с Equinix Fabric и предлагайки виртуална връзка с някои от най-големите снабдители на облачни услуги посредством Platform Equinix ”.

Глобалният (GXI), оповестен неотдавна от Equinix, предвижда, че общият размер на взаимосвързаност – мярката за частна съгласуваност за продан на данни сред организации, ще доближи 45% междинен годишен растеж (CAGR) сред 2019 година и 2023 година в световен проект.

Очакваният растеж е подтикван от цифровата промяна и по-конкретно от по-голямото търсене от страна на фирмите от по-традиционните браншове, които уголемяват своята цифрова инфраструктура от централизирани местоположения до дистрибутирани цифрови (Edge) местоположения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР