По-голямата част от пловдивчани не одобряват новия Национален оперативен план

...
По-голямата част от пловдивчани не одобряват новия Национален оперативен план
Коментари Харесай

Пловдивчани масово не одобряват новия COVID план, 30% искат локдаун

По-голямата част от пловдивчани не утвърждават новия Национален действен проект за битка с Коронавирус рецесията, който взима за аршин броя на заетите кревати за интензивно лекуване на респираторния вирус. Припомняме, че той бе признат от новото държавно управление и по отношение на него България бе условно разграничена на 6 клъстера. Планът е направен поради спецификите на новия вид Омикрон, при който се регистрира по-висока заболеваемост за сметка на хоспитализация.

От анкета, извършена от TrafficNews , отчитаме обаче, че близо 37% запитаните са на мнение, че няма значение на какъв проект ще заложи Правителството. Според огромна част от пловдивчани каквито и ограничения да се ползват, те ще бъдат непотребни, защото пандемията ще бъде преодоляна едвам когато COVID-19 бъде преболедуван от всички.



29 на 100 от запитаните пък считат, че ситуацията е съществено и се постанова навременен локдаун. Спрямо Националния действен проект обаче тази мярка се ползва, когато 80 на 100 от интензивните кревати са заети.

Тази стъпка бе подхваната, с цел да избегне затваряне на бизнеси. За задачата при представянето на проекта бяха посочени 10 ограничения за поддръжка на засегнатите. Въпреки това обаче един доста огромен % от запитаните (23%) са безапелационни, че проектът не планува задоволително положителни обезщетения за икономическите последствия от цялостно затваряне.

Припомняме, че високата заболеваемост изненада здравните експерти, като през вчерашния ден бе оповестено, че в столицата се ползват по-строги ограничения, в това число вечерен час и работа на 50 % потенциал на заведения.

Този неочакван ход на държавното управление разгневи бизнеса, а от Организациите на заведенията в България обявиха, че повече няма да съблюдават наложените рестрикции и ще излязат на митинг.

Прави усещане, че едвам 11,5% от интервюираните пловдивчани се сплотяват към позицията, че проектът съдържа съответни ограничения, които имат ясни критерии на осъществяване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР