По-голям, по-лек, по-динамичен и оборудван с най-високи технологии пристига новият

...
По-голям, по-лек, по-динамичен и оборудван с най-високи технологии пристига новият
Коментари Харесай

Дизелово сърце

 new-touareg-blue-11

По-голям, по-лек, по-динамичен и оборудван с най-високи технологии идва новият модел Volkswagen Touareg. Той се трансформира във флагман на марката след прекъсването на лимузината Phaethon и ще служи като знаме на компанията. Всичко най-хубаво, което е основано до момента от инженерите на VW като хардтуерни и софтуерни технологии, ще е интегрирано в третата генерация Touareg. В това число влизат и дизеловите мотори, които провокираха доста полемики в последните години. Като мощ, резултатност и характер комън-рейлите на VW се показват образцово при шофиране и все още няма по-подходящи задвижващи системи за огромен SUV като Touareg.

 Der neue Volkswagen Touareg

На дължина той е пораснал с 8 см и доближава 4,90 м, каквито са габаритите на Porsche Cayenne (4,92 м), само че остава нищожно по-малък от другия си механически другар Audi Q7 (5,05 м). Междуосието се резервира на досегашното равнище, само че широчината на кабината е увеличена с към 4 см, а покривът е свален със 7 см по-ниско. Корекциите водят до по-спортна стойка и до повече улеснение за пасажерите. Багажното поделение е голямо, защото вместимостта е увеличена със 113 л до внушителните 810 л. За огромния товарен потенциал спомага новата модулна платформа на концерна VW с по-компактен и лек заден мост. Задните седалки се контролират с плъзгане по дължина в диапазон 16 см, а облегалките им също се настройват съгласно ъгъла на надолнище. Така пасажерите на втория ред разполагат освен с доста място, само че и с опцията да трансформират позициите на седалките.

 Der neue Volkswagen Touareg

В третата генерация Touareg всичко е напълно ново спрямо досегашния модел. Каросерията му е направена напълно от високоякостна стомана (52%) и алуминий (48%). По този метод общото тегло се понижава с към 100 кг. В взаимозависимост от оборудването олекотяването доближава до 130 кг, което се отразява позитивно на пътното държание и смъква разхода на гориво. Отвън автомобилът също наподобява по-динамичен. Дизайнът е грациозен, вечен, ненапълно закостенял и влиятелен – съгласно правилото, че един VW би трябвало да излъчва класа и престиж, без да се набива прекомерно в очи.

 Der neue Volkswagen Touareg

Основно място в двигателната гама заемат трилитровите дизелови мотори V6, с които моделът ще бъде стартиран в Европа през лятото. Те генерират 231 конски сили и 500 Nm, а в по-мощния вид – 286 конски сили и 600 Nm. Малко по-късно ще стартират да се оферират и трилитров бензинов V6 елемент с мощ 340 конски сили и 450 Nm, както и дизелов V8 с 421 конски сили и 900 Nm. Ще има и хибриден Plug-In вид със систематичен запас от 376 конски сили, който се вкарва на първо време в Китай.

 Der neue Volkswagen Touareg

Офроудът губи приоритет при новия Touareg, защото купувачите не търсят автомобил, с който да газят калта в гората. Грижата за положителната проходимост поема режимът за придвижване в офроуд, който при въздушното окачване усилва култура със 7 см. Но и серийното осъществяване няма да се изложи отвън асфалта със общоприетия луфт от 22 см, дълбочина на прегазване 50 см и ъгли на офанзива 18,5 и 25 градуса.

 Der neue Volkswagen Touareg

Продажбите в Европа почват през лятото

Новият Volkswagen Touareg направи международна премиера в Пекин, освен тъй като китайският пазар има голям капацитет и значение за производителя, само че и тъй като се чака търсенето на модела там да е най-голямо. От продадените 6,23 млн. автомобила VW през миналата 2017 година повече от половината са пласирани в Китай, където немската марка е водач на пазара с дял от 13%. Очаква се и 50% от продукцията на новия Touareg да бъде „ погълната “ от китайските консуматори. Сред тях моделът се радва на огромна известност, макар че не е на ниска цена и цената му се оскъпява от висок данък и такси.

 Der neue Volkswagen Touareg

Първите екземпляри от новото потомство ще бъдат предопределени за Китай. Продажбите в Европа ще стартират през лятото, като още не се знае какъв брой тъкмо ще коства автомобилът. Немски медии предвиждат, че в Германия цените ще потеглят от 60 000 евро.

 new-touareg-blue-interior-32

Всички колела завиват

Отвън Touareg наподобява консервативно, само че от вътрешната страна самоуверено ни води в автомобилното бъдеще. В новия модел за първи път Volkswagen демонстрира напълно цифровия си кокпит. Той се състои от цифрови принадлежности с 12-инчов екран зад кормилото и втори 15-инчов тъчскрийн за инфо-развлекателната система. Двата екрана се сливат образно в една обща операционна, осведомителна и информационна система, която не изисква ръководство с бутони, а се управлява с интуитивно допиране и може оптимално да бъде персонализирана съгласно желанията на лидера. Собственикът има опция да приложи висока степен на индивидуализация и да трансформира автомобила си в действителност в „ моя Touareg “.

 new-touareg-white-interior-18

Концепцията на конструкторите е да разрешат колата да се приспособява към водача, а не противоположното. Подобно на смарт телефон, още в първите минути на употреба автомобилът се настройва към характерните желания на своя собственик посредством ново потомство свързани системи, ръководени с цифров интерфейс и мултифункционален волан.

При шофиране в помощ на лидера работи най-модерната електроника на концерна Volkswagen. Заслужават да се отбележат иновационни технологии като система за нощно виждане (следяща за хора и животни на пътя с термочувствителна камера) и интелигентното ръководство на матричните LED фарове.

На борда се вкарва 48-волтова електрическа мрежа. Тя дава опция за по-ефективна работа на доста системи. Сред тях са както въздушното окачване, по този начин и завиващите задни колела за по-добра маневреност и непоклатимост при бързо придвижване в завои.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР