По-големите предприятия вероятно след време ще бъдат законово задължени да

...
По-големите предприятия вероятно след време ще бъдат законово задължени да
Коментари Харесай

Д-р Ема Хил, Ковънтри университет: Ангажираността на страните на COP26, макар и похвална, просто няма да доведе до действие достатъчно бързо

По-големите предприятия евентуално след време ще бъдат законово задължени да слагат цели за реализиране на чисти нулеви излъчвания. /, 10:12 ч. 37  article picture alt description
С доктор Ема Хил, асоцииран началник на катедра „ Училищно качество и акредитация “ в Училището по енергетика, строителство и околна среда на Ковънтри университет, Обединеното кралство беседваме за постигнатите резултати и отворените въпроси, които остават и след Конференцията на страните - COP26 в Глазгоу.

В професионален и персонален проект се е заела да сътвори по-добър свят. Като триатлонист и планинар околната среда, чистата вода, чистият въздух и биоразнообразието са жизненоважни за нея. В момента работи както със студенти, по този начин и с докторанти в катедрата по география, околна среда и ръководство при бедствия. Тя е началник на модул за възобновима сила, енергийна политика, произвеждане на електрическа енергия и изменение на климата. Освен това изнася лекции за стабилно развиване в Обединеното кралство и управлява както бакалавърски, по този начин и следдипломни дисертации/проекти.

Основните й ползи са в ангажирането на заинтригуваните страни в изменението на климата и енергетиката, само че от ден на ден в това по какъв начин учениците учат в тези области.

Работила е по адаптирането и смекчаването на изменението на климата за Severn Trent Water, където се концентрира върху анализирането на актуалните и бъдещите трендове в излъчвания на парникови газове, с цел да оказа помощ на бизнес планирането на тактиката си за намаляване на въглеродните въздействия. Работи върху консолидираното на процеси за адаптирането към изменението на климата в бизнеса и ръководи процесите на организацията по отчитане на акомодацията.

Специалности: Екологично обучение, намаляване и адаптиране на изменението на климата, използване и образование на ISO 14001/BS8555, ангажимент за понижаване на въглерода, разбор на данни за околната среда, ръководство на планове

Какво споделя тя особено за 3e-news.net:

Г-жо Хил, На COP26 се реализираха няколко основни резултата, един от тях е обвързван с обезлесяването. Какво се споразумяха международните водачи на COP26 по отношение на ограниченията за обезлесяването?
Горите са сериозна част от международната климатична система, защото отстраняват въглеродния диоксид от атмосферата. Те също по този начин работят като забележителен източник на приходи и прехранване за към 1,6 милиарда души, в това число 60 милиона души радикално население.
Горите по света се изсичат за произвеждане на храни, рандеман на материали и артикули от дърво. пресмята, че към 13% от световните излъчвания на парникови газове са свързани с обезлесяването. Обезлесяването също заплашва локалните общности и води до ерозия на почвата и опустиняване.
Новото заричане е доста усъвършенстване спрямо декларацията, направена в Ню Йорк през 2014 година Това в началото съглашение беше подписано единствено от 40 страни и обхващаше единствено тропически гори, само че сред 2014 и 2018 година процентът на обезлесяване в действителност се усили с 48%. Лидерите в тези страни, които са се подписали, или тези страни, които не са, само че са претърпели обилни темпове на обезлесяване не се причислиха към процеса и в някои случаи интензивно и дърводобив в тропически гори. Той беше необятно признат като.
Във вторник, 100 страни дадоха обещание да сложат завършек на обезлесяването до 2030 година, покривайки към 85% от горите в света. Но тропическото горско стопанство не е единственият фокус на новия залог. Русия да вземем за пример има 23% от горите на планетата, само че е претърпяла спад от 8,4% от 2000 година насам – 17% от общото количество, обвързвано с дърводобив, неприятно ръководство и рандеман, само че е подписала съглашението.
Новото заричане също по този начин предлага 19 милиарда $ за запазване на горите, поддръжка за локалните общности и наново залесяване, в това число 1 милиард $ особено за запазване на горското стопанство в Демократична република Конго. Освен това финансовите институции са все по-силно подложени на напън от вложители и консуматори и подхващат дейности за преустановяване на вложенията в действия, свързани с обезлесяването.
Докато специалистите афишират обещанието за обезлесяване на COP26 като доста усъвършенстване, критиците се питат за какво ще отнеме 9 години, с цел да влезе в действие. Ангажираността, въпреки и похвална, просто няма да докара до деяние задоволително бързо.
Какво значи това за жителите и бизнеса?
Смята се, че противозаконната търговия с дървен материал и противозаконното изчистване за рандеман и селско стопанство способстват за забележителна част от обезлесяването и е забележителна част от това, което купуваме. Като крайни клиенти, без значение дали сме консуматори или бизнес, ние би трябвало да сме по-наясно от кое място идват нашите дървени артикули и от кое място идва храната ни. Това е значимо, с цел да сме сигурни, че не купуваме артикули, които може да са пристигнали от гори, които би трябвало да бъдат предпазени или от компании, които са по-малко виновни, когато става въпрос за обезлесяване.
Над 90 страни подписаха да понижат 30% от световните излъчвания на метан, само че Китай, Русия, Индия, Австралия не го направиха, по какъв начин ще повлияе това на пазарите в света Съединени американски щати, Европа, Африка, Азия?
Метанът е един от най-мощните парникови газове, той е 21 пъти по-мощен от въглеродния диоксид за интервал от 100 години и е виновен за една трета от настоящото стопляне от човешката активност. Метанът идва от селското стопанство, изключително от развъждането на ориз и добитъка, само че също по този начин идва и от производството на изкопаеми горива. През 2019 година атмосферният метан доближи рекордни равнища, към два пъти и половина над това, което е било в прединдустриалната епоха – счита се, че е обвързвано с повишаването на фракинга (хидравлично разбиване) за природен газ.
Обединеното кралство и Съединени американски щати извършват това непринудено заричане, само че то не е контрактувано с Австралия, Русия, Китай и Индия – всички значими производители на метан както от селското стопанство, по този начин и от изкопаемите горива.
Въпреки че това е забележителна стъпка, тя е една от многото ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати, а не мярка, която се подхваща за сметка на другите. Нуждаем се от решения, които понижават метана и въглеродния диоксид. Например, в случай че спрем добива на изкопаеми горива, ще понижим една трета от всички излъчвания на метан, породени от индивида, както и ще понижим въглеродните излъчвания.
Твърде рано е да се каже какво влияние ще има доброволното заричане за понижаване на метана, само че посланието на специалистите е ясно – че би трябвало да запазим фокуса си върху намаляването на въглеродния диоксид.
Кое ще бъде най-значимото нещо, което ще реализира международната стопанска система на COP26?
Докато Парижкото съглашение беше подписано от 192 страни и имаше доста по-голяма поддръжка от предходните съглашения за климата, показаните обещания не ни слагат на вярната траектория да поддържаме световната температура до 1,5 градуса. за разлика в излъчванията за 2021 година демонстрира, че обещанията ще слагат света на път за повишение на световната температура с 2,7°C до края на века. Ето за какво най-значимото нещо, което може да излезе от COP26, е по-силен и по-бърз ангажимент и използване на тактика с нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година UNEP пресмята, че с цел да поддържаме световното стопляне под 1,5°C през този век, би трябвало да понижим на половина годишните излъчвания на парникови газове през идващите осем години.
Плановете за реализиране на чиста нула ще бъдат позитивно нещо за стопанската система, защото демонстрират, че сходни тактики ще основат работни места в области като възобновима топлота и сила, резистентен превоз, устойчиви вложения, хващане и предпазване на въглерод, произвеждане на водород и наново залесяване.
Колко амбициозни би трябвало да бъдат бизнес задачите за тези нови цели?
Бизнесът е част от решението за реализиране на нулеви чисти въглеродни излъчвания. Много предприятия може въобще да нямат цели за декарбонизация, да не приказваме за чиста цел с нулев въглерод.
По-големите предприятия евентуално след време ще бъдат законово задължени да слагат цели за реализиране на чиста нула. Това обаче може да се реализира посредством договорни и тръжни процеси. Ако един бизнес желае да доставя държавното управление или желае да доставя различен бизнес, той ще би трябвало да показва ангажимент за декарбонизация и чисто нулев въглерод.
Поставянето на цели за понижаване оказва помощ на предприятията да схванат от кое място идват техните излъчвания, да се насочат към декарбонизация и затова към предстоящ напредък, да спестят пари и да покачат доверието на вложителите и потребителите. В допълнение, слагането на цели и стремежът към реализиране подтикват нововъведенията.
Какви ще бъдат минималните условия за тези нови цели?
В Обединеното кралство задачата е огромните, регистрирани на борсата компании да реализират чиста нула. т.е. да се декарбонизират и това, което не може да бъде понижено или отстранено, би трябвало да бъде обезщетено.
Колко мъчно ще бъде това за бизнеса за реализиране?
За огромните компании евентуално това няма да е толкоз мъчно.
В Обединеното кралство, регистрараните на борсата огромни предприятия
са към този момент задължени по закон да мерят и регистрират своите въглеродни излъчвания
В Обединеното кралство огромните, регистрирани на борсата предприятия, към този момент са задължени по закон да мерят и регистрират своите въглеродни излъчвания и ползване на сила.
Водени от нуждата от привличане и задържане на вложители, доста от тези предприятия разкриват своите цели за въглеродни излъчвания и също по този начин са се включили към доброволни тактики като Инициативата за научни цели () и Проекта за откриване на въглеродни излъчвания ().
Би било по-лесно за огромния бизнес като фирмите на Бил Гейтс, само че какво значи това за междинния и дребния бизнес?
Да, в доста връзки за по-големите предприятия ще бъде по-лесно да си слагат и реализират цели. Обикновено те разполагат с повече финансови и човешки запаси, с цел да вкарат системи за ръководство и реагиране на изменението на климата. Много предприятия може към този момент да имат законови условия да следят и регистрират своите въглеродни излъчвания и по този начин към този момент имат системи и екипи за събиране, анализиране и предаване на данните.
Отчитането на въглероден отпечатък е правно обвързващо за огромните предприятия в Обединеното кралство и е от 2013 година, само че определянето на цел не е по този начин. Въпреки това, слагането на цели и създаването и използването на тактика към този момент се чака от клиенти, консуматори и вложители. Тези, които не си слагат цел, не регистрират напредъка и не вършат всичко допустимо, с цел да реализиран тази цел, евентуално ще изгубят пред тези, които го вършат.
Малко евентуално е по-малките предприятия (по-малко от 250 служители)
да бъдат законово задължени да слагат цели.
Виждаме обаче, че по-големите предприятия слагат задачите и успеваемостта на въглерода/енергията/отпадъците като условие в процеса на търг и контракт. Така че, в случай че по-малките предприятия не се ангажират, те няма да завоюват работата.

Какъв съвет бихте дали на дребните компании, какви са рисковете, които биха могли да избегнат и какви са опциите за тях?
Някои от най-големите опасности включват съмнения в цената на силата (газ за отопление/гореща вода), електрическа енергия и/или гориво за превоз или промени в разноските за изхвърляне на боклуци.
Колкото по-малко употребявате, толкоз по-ефективно го употребявате, толкоз повече пари можете да спестите.
Другото основание е, че по-малките предприятия може да са по-уязвими, когато става въпрос за въздействието на изменението на климата – не е наложително те да имат друга постройка, в която могат да се реалокират при положение на наводняване, или разнообразна верига за доставки, на която могат да разчитат, в случай че един снабдител не е разполагаем заради рисково време. Така че
Но по-малките предприятия би трябвало да обмислят осъществяването на
оценка на риска от изменението на климата
по-малките предприятия би трябвало да обмислят осъществяването на оценка на риска от изменението на климата, с цел да дефинират кои от техните действия, артикули и услуги могат да бъдат наранени от изменението на климата и рисковите метеорологични условия, а по-късно определянето на способи, по които най-значимите от тези опасности могат да бъдат понижени, е от решаващо значение.

Как могат да си сътрудничат по-добре с държавното управление, общините и университетите и да си сътрудничат с други бизнеси?
По-малките предприятия могат да употребяват други предприятия и университети за хрумвания, нововъведения и поддръжка или за това по какъв начин да изчислят своя въглероден отпечатък или за идентифициране на решения за понижаване на този отпечатък. Като колектив; дребните, междинните и огромните предприятия могат да работят дружно, с цел да лобират държавното управление (национално и местно) за финансиране, тласъци и безплатни средства за неща като инсталиране на възобновима сила или промени в регулацията.

Как всеки дребен бизнес може да понижи въглеродния си отпечатък? Колко коства?
На първо четене нищо. Има бързи резултати от ограничения като изключване на светлините, понижаване придвижването с коли, по-рядко пътешестване, гарантиране, че крановете са изключени, с цел да се пести сила и вода, като всичко това ще понижи въглерода.
Изпращането на боклуци на депото води до излъчвания на метан и заради по-широките последствия за околната среда също е доста скъпо. Така че намаляването на отпадъците, повторната приложимост на материали или преработването на боклуци ще спестят пари и ще понижат излъчванията. В някои случаи предприятията могат да вършат пари, като продават отпадъците си на компании за преработване.
Могат да се преглеждат и по-мащабни планове. Инвестицията в ново енергийно дейно осветяване или съоръжение или нови електрически транспортни средства може да наподобява като огромен разход, само че спестяванията в дълготраен проект са обилни. Например, скорошен от огромна застрахователна компания сподели, че в Обединеното кралство, до момента в който цената на електрическо транспортно средство е с 22% по-скъпа, горивото и данъкът са надлежно с 58% и 49% по-евтини, като по този метод общият живот цената на електрическо транспортно средство с 21% по-евтина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР