По-големи разходи за болнични и по-малко изплатени работни дни за

...
По-големи разходи за болнични и по-малко изплатени работни дни за
Коментари Харесай

В година на пандемия: Колко пари за болнични е изплатил НОИ на работещите

По-големи разноски за болнични и по-малко изплатени работни дни за краткотрайна нетрудоспособност. Такава е равносметката на Национален осигурителен институт една година след пандемията.



В изискванията на COVID-19 разноските на страната за болнични, карантина и гледане на болен член от фамилията са се нараснали с близо 75 милиона лв. спрямо 2019 година

Обяснението - минималната заплата и междинният застрахователен приход са по-високи. От там нараства и компенсацията за ден болнични.



На този декор от Национален осигурителен институт осведомят, че изплатените дни за краткотрайна нетрудоспособност заради общо заболяване през 2020-та са с над 1 милион по-малко по отношение на 2019-та.

Шокът на трудовия пазар, нанесен от COVID-19 е причина доста хора да останат без работа и да не могат да внасят осигуровки за болнични изясняват от Национален осигурителен институт.



Заради ковид предходната година Национален осигурителен институт е изплатил близо 1 милион и 400 хиляди дни болнични за карантина и гледане на болен член от фамилията. Размерът дневно обезщетение е повишен с 44%.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР