По думите му, ако партиите успеят да вдигнат избирателната активност

...
По думите му, ако партиите успеят да вдигнат избирателната активност
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Предизборно ще има надприказване на тема ”Кой е виновен?”

По думите му, в случай че партиите " съумеят да вдигнат изборната интензивност за себе си - било то с хартиеното гласоподаване, било с хартиеното отчитане ":

" Казвам го с усмивка, само че това може да докара до разнообразни изкривявания, които да проличават още по-рязко на фона на органично ниска изборна интензивност на тези избори ".

Според Първан Симеонов въпросът, обвързван с връзките на страната ни със Северна Македония, би трябвало да бъде регистриран:

" Партиите, които по-отблизо се занимават с тази тематика, ще могат вероятно да разчитат на някакви съживявания и прегрупирания. Трябва да се следи какво става към бариерата за влизане в Народното събрание. Защото това дали ще влезе някой по-малък, може да се окаже доста значимо по тази причина дали има късмет да се сътвори след това държавно управление. Това може ненапълно да отблокира политическия развой ".

Подписките за референдумите на " Възраждане " и на " ИТН " ще бъдат паралелни акции, които ще усилват резултата на тези политически сили, счита социологът.

" Радикалният или популисткият вид гласоподаване може да се надява на по-сериозен резултат на тези избори ".

По думите на Симеонов този коренен избор може да усили шанса за сформиране на държавно управление, тъй като: " Ако има радикална опасност, може да има повече мъдрост в главите на мейнстрийм партиите. Ако войната ескалира, по-възможно е да се избра в България да има по-стабилен вид ръководство. Ако има някаква опасност, тя може да подейства отрезвяващо и помъдряващо ".

Българска социалистическа партия в този момент е ключът, акцентира политическият анализатор и изясни: " Българска социалистическа партия е групировката, която потвърди през последните години, че може да превключва от блок в блок.... Ако Българска социалистическа партия се навие да поддържа един от двата блока, става диспечер. Това, което споделям, е извънредно мъчно, само че Корнелия Нинова непременно ще търси политическо оцеляване, което ще я направи оптимално гъвкава ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР