По-долу ще видите внимателно направена селекция от най-важните събития, които

...
Коментари Харесай

K: Свят | Пандемията донесе най-големия ръст в цените на имотите, Полша предложи убежище на олимпийка от Беларус

По-долу ще видите деликатно направена селекция от най-важните събития, които има смисъл да бъдат следени. Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете. Подбрани пазарни и бизнес вести -. Пандемията провокира най-големия растеж на цените на парцелите
Какво се случи? Цените на недвижимите парцели се усилват. Ръстът на недвижимите парцели в групата на богатите страни през първото тримесечие на 2021 година е 9.4% на годишна база по данни на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Защо това е значимо? Рекордно ниските лихвени проценти върху заемите, спестяванията, генерирани през локдауните, и желанието за повече пространство при работа от у дома са измежду главните аргументи за тази наклонност.

В кратковременен проект растежът на цените на пазара на недвижими парцели може да има удобен резултат върху стопанската система, тъй като притежателите на парцели се усещат по-богати и могат да харчат повече заради повишаването на активите им. Но има терзания, че парцелите са надценени и в случай че се задържи задълго, нарастването може да се окаже балон.
Олимпийска състезателка от Беларус получи полска филантропична виза
Какво се случи? Полското посолство в Токио издаде филантропична виза на Кристина Тимановская. Зам. външният министър на Полша заяви, че спринтьорката ще може да замине за Варшава, както и че страната му ще направи всичко допустимо Тимановская да продължи да се занимава със спорт.

Защо това е значимо? 24-годишната беларуска лекоатлетка твърди, че е била наложително откарана на летището в Токио в неделя, откакто е подлагала на критика треньорите си. Тя е отказала да се прибере предварително в родината си, където се притеснява, че ще бъде вкарана в пандиза. Тимановская е получила отбрана от японската полиция, а по-късно Полша и Чехия оповестиха, че са подготвени да й предложат леговище.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР