По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
Коментари Харесай

K: Свят | СЗО затяга критериите за мръсен въздух, Франция и САЩ работят по помирение след разрива заради Aukus

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени. Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете. Подбрани пазарни и бизнес вести -.
СЗО стяга критериите за замърсяване на въздуха

Какво се случи? Световната здравна организация (СЗО) направи по-строги насоките си за качеството на въздуха за първи път от 2005 година, надявайки се да подтиква страните към въвеждане на чиста сила и попречване гибелта и заболяванията, породени от замърсяването. Новите рекомендации, в това число за прахови частици и азотен диоксид, биха могли да спасят " милиони животи ", показва СЗО.

Защо това е значимо? Замърсяването на въздуха убива минимум 7 милиона души прибързано всяка година. Изследванията демонстрират, че даже при доста ниски равнища " замърсяването на въздуха визира всички елементи на тялото - от мозъка до растящото бебе в утробата на майката ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аденом Гебреесус на конференция.

Учените приветстваха новите рекомендации, само че и изрекоха терзания, че някои страни ще имат проблеми с използването им, като се има поради, че огромна част от света не дава отговор и на по-старите, по-малко строги стандарти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР