По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
Коментари Харесай

K: Свят | Полша въвежда извънредно положение на границата с Беларус, Япония с по-голям ръст на БВП от очаквания

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени.Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете.Подбрани пазарни и бизнес вести -.
Полша вкарва изключително състояние на границата с Беларус

Какво се случи? Полският парламент поддържа изключително състояние на границата с Беларус на фона на възходящата миграция и идните военни учения, водени Русия. Строгият закон не разрешава огромни събирания и лимитира придвижването за 30 дни в региони по границата на страната с Беларус.

Защо това е значимо? Полша упреква Беларус, че е принудила мигрантите да летят до страната с подправени обещания за законно влизане в Европейски Съюз. Беларус не е член на Европейски Съюз, само че граничи с три страни. Брюксел упреква беларуския президент Александър Лукашенко, че води " хибридна война ", употребявайки мигрантите, с цел да оказва напън за анулация на глобите, които бяха въведени против негови доближени след насилственото приземяване на пътнически аероплан през май и арестуването на опозиционен публицист на борда. Япония с по-голям растеж на Брутният вътрешен продукт от упования

Какво се случи? Икономиката на Япония е повишена с по-бърз ритъм от в началото регистрирания през второто тримесечие, подкрепена от забележителните финансови разноски. Новата вълна от коронавирус въпреки всичко се отразява на потреблението в бранша на услугите. Коригираните данни демонстрират, че брутният вътрешен артикул (БВП) се е нараснал с 1.9% през второто тримесечие на годишна база, изпреварвайки междинната прогноза на икономистите за 1.6% и първичната оценка от 1.3%.

Защо това е значимо? За възходящата промяна са съдействали по-големите от плануваните разноски на бизнеса. Възстановяването на международната стопанска система е подтикнало финансовите разноски и промишленото произвеждане, което в огромна степен е компенсирало слабата интензивност в бранша на услугите. Още значими вести от света
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР