По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
Коментари Харесай

K: Свят | Байдън обяви нова ера във външната политика на САЩ, евакуираните от Афганистан ще се разпределят в желаещите страни от ЕС

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени. Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете. Подбрани пазарни и бизнес вести -. Байдън: Съединени американски щати поставят завършек на военните интервенции за създаване на страни
Какво се случи? Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова " извънреден триумф " задачата по изтегляне на американци и на техни съдружници от Афганистан в тирада по отношение на края на най-дългата война, водена от Съединени американски щати. В обръщението си към нацията 24 часа откакто последните американски бойци напуснаха Кабул Байдън още веднъж отбрани решението да изтегли войските от Афганистан, като съобщи, че това е в народен интерес на Съединени американски щати.

" Поемам отговорност за решението. Някои споделят, че трябвало да стартира евакуацията по-рано и по-добър метод. Не съм склонен. Истината е, че няма евакуиране след края на война, при което да няма затруднения, предизвикателство и закани. Няма такова ", уточни президентът на Съединени американски щати.

Защо това е значимо? Байдън акцентира, че финалът на 20-годишния спор отваря нова страница във връзка с ролята на Съединени американски щати в света: " Това решение за Афганистан не е единствено за Афганистан. Става дума за слагане на завършек на ерата на огромни военни интервенции в други страни за да бъдат построени отначало. " Според Байдън терористичните закани не престават да съществуват и неговото държавното управление ще употребява тежки и точни удари, с цел да се оправи с тези, които популяризират гнет.
Евакуираните от Афганистан ще се разпределят в искащите ги страни от Европейски Съюз
Какво се случи? Европейският съюз е подготвен да утрои филантропичната помощ за Афганистан и прилежащите страни, само че министрите на вътрешните работи на страните от общността не можаха да намерят общо решение какво да вършат с евакуираните бежанци. Вътрешните министри, които се събраха изключително в Брюксел във вторник, се съгласиха, че евакуациите би трябвало да продължат, само че не съумяха да реализират единогласие дали да дадат леговище и на други групи, които могат да пострадат от новия ред в Афганистан, като дами, деца, съдии, правозащитници и публицисти.

Защо това е значимо? Европейската комисия към този момент счита, че не е належащо пристигналите да бъдат заселвани на квотен принцип във всички европейски членки, а всяка страна да може да избере дали да получи пари от евробюджета за приютяване на бежанците или да способства по различен метод за ръководство на рецесията. Австрия, Чехия, Дания, Унгария и Полша към този момент се оповестиха срещу разпределянето на евакуираните афганистанци.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР