По-добрите условия на ипотечните заеми и подобряване на потребителското настроение

...
По-добрите условия на ипотечните заеми и подобряване на потребителското настроение
Коментари Харесай

Екзотичен и печеливш имотен пазар

По-добрите условия на ипотечните заеми и възстановяване на потребителското въодушевление са двете съществени аргументи, които притеглят от ден на ден бизнесмени в бранша на недвижимите парцели в Малайзия. Всичко това става на фона на невероятния остатък от парцели, които се оферират на локалния пазар. Тази наклонност обаче няма да продължи дълго и още през 2018-а ще се реализира равновесие сред търсене и предложение, предвиждат локални анализатори.

Продажбите на жилища на малайзийския пазар ще продължат да се усилват през 2017 година Доказателство за това е растежът от 20% за последните три месеца на новоотпуснатите ипотечни заеми. С 3% се е нараснал размерът на ипотечно кредитиране през юни по отношение на същия месец на 2016 година, като е достигнало 2.65 милиарда USD. За първото тримесечие растежът е 9%, до 6.63 милиарда USD.

Свръхпредлагане на жилища се следи и в Сингапур, където запасите са достигнали 5-годишен най-много. Това обаче не е лимита е мнението на някои експерти, които наблюдават пазара. След тригодишно поевтиняване на жилищата, държавното управление намали условията, касаещи покупката на апартамент, вследствие на което единствено за месец броят на покупко-продажбите регистрира двоен растеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР