По действителен случай” ще бъде прожектиран на кино-литературния фестивал веднага

...
По действителен случай” ще бъде прожектиран на кино-литературния фестивал веднага
Коментари Харесай

Новият филм на Роман Полански открива CineLibri 2017

" По автентичен случай” ще бъде прожектиран на кино-литературния фестивал незабавно след фестивалната си премиера в Кан по-рано тази година. Откриването ще бъде съпроводено с ефектно музикално-светлинно шоу, отпратка към концепцията на фестивала, и публично показване на интернационалното жури. Билетите към този момент са в продажба през системата на EPAY GO, на CineLibri.com, както и на касите на Двореца.

" По автентичен случай” е екранизация на последния разказ на една от най-популярните модерни френски писателки – Делфин дьо Виган (известна у нас с романа си " Силна е нощта”), носителка на 10 литературни награди. Филмът на Полански е провокативен разказ-мистификация в стила на Стивън Кинг и към този момент разбуни духовете в средите на рецензията. В рамките на CineLibri ще бъде показано и българското издание на сензационната книга " Роман за Полански”.

Второто церемония събитие е планувано за 14 октомври - влиятелно жури в състав Бруно Куле, Кийра Чаплин, Дориана Леондеф и Илиян Джевелеков ще излъчи спечелилия в конкурсната стратегия на фестивала, който ще получи статуетка CineLibri " за изкуството да превежда литературния материал на езика на киното”. Церемонията по награждаване ще се състои в Зала 1 на НДК на 14 октомври от 19:00 ч. и ще бъде съпроводена с прожекция на кино лентата " Ана Каренина. Съдбата на Вронски” на режисьора Карен Шахназаров. Водещ на събитието ще бъде Драгомир Симеонов.

Вече са в продажба и билетите за прожекцията в зала " България” в петък, 13-и октомври. CineLibri отбелязва 80-годишния празник на зала " България с оркестъра на Софийска филхармония и специфична прожекция на " Дама Пика ". Дългоочакваният нов филм на съветския режисьор Павел Лунгин е основан по претекстове от ексцентричната повест на Пушкин. Преди прожекцията ще прозвучат две арии от операта " Дама Пика” на П. И. Чайковски в осъществяване на възхитителните солисти Мария Цветкова-Маджарова (сопран) и Росица Павлова-Инджева (мецосопран).

Тази година фестивалът ще се състои сред 11 и 22 октомври в София, Пловдив, Варна и още девет града в България. Освен прожекции на най-хубавите екранизации, основани през последните две години, фестивалът ще предложи атрактивна паралелна стратегия от киносъбития, обединени в няколко цикъла, документални продукции, късометражни филми, безвъзмездни прожекции, дни на разнообразни култури, пърформанси, срещи и полемики с блестящи персони от света на киното, литературата и музикалното изкуство. Почетни посетители на CineLibri 2017 са актуалният притежател на интернационалната премия " Ман Букър " Давид Гросман и един от основоположниците на актуалното немско кино – режисьорът Фолкер Шльондорф, чийто филм " Завръщане в Монтаук” е включен в конкурсната стратегия.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР