По данни от текущата демографска статистика, население на страната в

...
По данни от текущата демографска статистика, население на страната в
Коментари Харесай

С над 1500 души е намаляло населението в област Варна за година

По данни от настоящата демографска статистика, население на страната в края на 2021 година е 6 838 937 души, а на област Варна - 468 614 души, оповестяват от Териториално статистическо бюро - Североизток за Moreto.net.

В съпоставяне с миналата година популацията на страната понижава със 77 611 души (1.1%), а на региона - с 1510 души, или с 0.3% .

През 2021 година се организира 18-о броене на популацията и жилищния фонд в страната. По предварителна оценка от Преброяване 2021, упования брой на популацията, пребиваващо непрекъснато на територията на страната към 7 септември 2021 година е 6 520 314 души, а на

територията на област Варна - 427 634 души
.

Разликата сред данните за броя и структурите на популацията от настоящата демографска статистика и преброяванията се дължи главно на нерегистрираната външна миграция през десетгодишния интервал сред преброяванията.

Една от главните задания на преброяванията на популацията е да се откри действителният брой на лицата пребиваващи на територията на страната.

Ето за какво в годините след преброяванията се вършат преизчисления на популацията въз основа на получените резултати от извършеното броене и данните за естествения и механичния приръст, получени от настоящата демографска статистика за съответните години.

След окончателното въвеждане и обработка на данните от Преброяване 2021 броят на популацията ще бъде преизчислен въз основата на преброеното население. Преизчислението ще обхване десетгодишен интервал, като ще бъдат ревизирани и съществени демографски знаци.

В сходство с плана на Национална статистическа стратегия, първи дефинитивни данни от Преброяване 2021 ще бъдат показани и оповестени след 1 октомври 2022 година .
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР