По данни на Университета на Джон Хопкинс (JHU) броят на

...
По данни на Университета на Джон Хопкинс (JHU) броят на
Коментари Харесай

Коронавирус: Жертвите в САЩ са над 200 000

По данни на Университета на Джон Хопкинс (JHU) броят на жертвите на ковид в Съединени американски щати е надминал 200 000 . Известно е, че повече от 6,8 милиона души са инфектирани в Съединени американски щати, повече от която и да е друга страна , оповестява БиБиСи.

в редица щати , в това число Северна Дакота и Юта.

Университетът събира американски и световни данни за ковид от началото на експлоадирането в края на предходната година в Китай. Първият случай в Съединени американски щати бе доказан през януари. Администрацията на президента Тръмп е неведнъж подложена на критика поради оправянето с огнището.

" Поради лъжите и некомпетентността на Доналд Тръмп през последните шест месеца ние ставаме очевидци на една от най-големите загуби на американски живот в историята ", съобщи в понеделник претендентът за президент на демократическата партия Джо Байдън.

" С тази рецесия, същинска рецесия, рецесия, която изискваше съществено президентско управление , той просто не беше, . Не съумя да работи. Изпадна в суматоха. А Америка заплати най-лошата цена от която и да е нация в света. "

Но в същия ден Тръмп съобщи, че той и неговата администрация са свършили " феноменална работа " и са си дали " 6+ " за справяне с пандемията .
 Близо 2 млн. инфектирани с ковид единствено за седмица
Близо 2 млн. инфектирани с ковид единствено за седмица

За интервала са умряли 37,7 хиляди души

През последните седмици в Северна Дакота се следи внезапно повишаване на случаите на ковид. Длъжностни лица споделят, че към понеделник в щата са имали над 3200 дейни случая, до момента в който 87 души са в болница. Според данните, представени от " Асошиейтед прес ", щатът се подрежда преди всичко в страната по брой случаи на глава от популацията през последните две седмици.

Нарастват случаите и в щати, в това число Юта, Уисконсин, Тексас и Южна Дакота . И нараства опасението, че инфекциите ще продължат да нарастват през зимните месеци.

Това, което се случи през днешния ден, изглеждаше невероятно за доста американци преди шест месеца , оповестява СиЕнЕн.

Когато през, че Covid-19 може да убие 200 000 души в Съединени американски щати , скептиците го упрекнаха в боязън.

Но Фауци беше прав. И Съединени американски щати доближиха този тъмен стадий доста по-рано, в сравнение с някои специалисти предвидиха.
 Фаучи предизвести американците да се готвеят за сериозна коронавирусна зима
Фаучи предизвести американците да се готвеят за сериозна коронавирусна зима

" Никога, в никакъв случай не подценявайте капацитета на пандемията "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР