По данни на статистиката за второто тримесечие на тази година

...
По данни на статистиката за второто тримесечие на тази година
Коментари Харесай

Наетите на минимална работна заплата са 416 818 души

По данни на статистиката за второто тримесечие на тази година броят на хората в България, наети на трудов контракт и цялостно работно време, назначени на минимална съществена работна заплата, е 416 818 души. Социалният министър Бисер Петков сподели това по време на парламентарния надзор в отговор на запитване на народния представител Тодор Байчев.

Депутатът попита какъв тъкмо е броят на хората на минимално заплащане и прикани министърът да бъде по-смел при увеличението на минималната заплата, защото доста хора в България получават това трудово заплащане.

През последните една-две години, заради по-значителното повишаване на минималната работна заплата, броят на хората, наети на минимално заплащане, нараства, сподели Петков.

Министърът уточни, че с предлагането на държавното управление минималната работна заплата да стане 510 лв. през 2018 година, минималното заплащане бележи растеж от 10,9 на 100 по отношение на 2017 година.

По думите на министъра това, съгласно държавното управление, ще способства за повишение на мотивацията на работната мощ и понижаване на риска от беднотия измежду работещите.

Той уточни, че този забележителен растеж, който се предлага от държавно управление, се приема нееднозначно от синдикати и от работодатели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР