По данни на Регионалната здравна инспекция 218 са потвърдените случаи

...
По данни на Регионалната здравна инспекция 218 са потвърдените случаи
Коментари Харесай

Още 218 души са заразени с COVID-19 на територията на област Русе

По данни на Регионалната здравна ревизия 218 са доказаните случаи на COVID-19 на територията на област Русе за последните 24 часа, което е с 26 повече души от предходния връх, който за района беше маркиран на 3 ноември.

Тогава единствено за едно денонощие броя на инфектираните с коронавирусна зараза в Русенско доближи 192-ма души. 212 от новозаразените са оставени на домашна изолираност, а останалите шестима са приети в болница. Най-много нови случаи са открити още веднъж в община Русе – 179. 13 от новите случаи са в община Бяла, 9 в Иваново и други 5 във Ветово. Други седем от 39-те случая отвън община Русе са регистрирани в община Сливо поле. Трима новозаразени има в Две могили и по един в общините Борово и Ценово.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 100 души, което е самобитен връх и значи, че излекуваните в Русенско от началото на пандемията станаха 938. За страдание през вчерашния ден двама души с позитивен PCR тест за ковид са умряли.

Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците. Смъртните случаи на хора с позитивен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 74, от които 37 дами и също толкоз мъже на възраст сред 42 и 91 години.



Позовавайки се на данните от Единния информативен портал, то излиза наяве, че за денонощието област Русе се подрежда на пето място по заболеваемост в страната. Преди Русе са единствено София (град), Пловдив, Варна и Благоевград, а след Русенско са Стара Загора, Бургас и Кюстендил. С минимум нови случаи за миналото денонощие е област Видин – 8.

От март до през днешния ден диагностицираните с коронавирусна зараза в област Русе са към този момент 2573, като дейните случаи са 1561.

Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят и за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР