По данни на НСИ заплатите в туризма са най-ниски. На

...
По данни на НСИ заплатите в туризма са най-ниски. На
Коментари Харесай

Илин Димитров: Ключови за туризма са 9% ДДС и таван на разходите

По данни на Национален статистически институт заплатите в туризма са най-ниски. На местата, където туризмът е целогодишен, тези хонорари стигат. Където обаче сезонът е къс, би трябвало да се усилят заплатите или да се внесат недостигащите служащи. Това разяснява министърът на туризма Илин Димитров. Той уточни, че на местата с целогодишен туризъм няма отлив на фрагменти.

Относно цената през зимния сезон министърът уточни, че провокациите пред хотелите са свързани с разноските. „ Цялата стойност на туристическия артикул е обвързвана с доста детайли - ток, заплати, газ, пелети, логистика, стойност на храна и питиета. Всичко това се подвига. Със сигурност ще има повишаване, което ще е рационално. Записванията за зимния сезон вървят добре. Едно шоково повишаване обаче би спряло тази наклонност ”, добави Димитров.

Ключово съгласно министъра е да продължат обезщетенията за тока за хотелиерите и ограниченията към Данък добавена стойност. „ За това ще би трябвало да се бори идващото държавно управление. Важно е 9% Данък добавена стойност за ресторантьорите, в случай че го създадем 20%, огромна част от тях ще банкрутират. Ключово значимо е да се постави и таван на енергоносителите. За да могат хотелиерите да изчислят какъв брой им коства продуктът, с цел да го продадат. Сега стреляме в тъмното. Трябва 9% Данък добавена стойност, ясни рамки и таван на разноските ”, е мнението му.

Той разясни, че максимален отлив през лятото има при немските туристи. Летният сезон обаче бил малко по-добър от предстоящото. „ Хотелиерите имат облага, те бяха гъвкави ”, добави министърът на туризма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР