По данни на чешкото контраразузнаване китайските тайни служби действат все

...
По данни на чешкото контраразузнаване китайските тайни служби действат все
Коментари Харесай

Китайските тайни служби действат все по-активно в Чехия

По данни на чешкото контраразузнаване китайските секрети служби работят все по-активно в страната, пробвайки се да вербуват чиновници от органите за сигурност. Това съобщи в телевизионно предаване Ладислав Щиха, прессекретарят на националната Служба за сигурност и информация - контраразузнаването на Чехия, съобщи ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По думите му това е нова наклонност в активността на китайските секрети служби. По-рано ползата им е бил ориентиран основно към дейци на чешката просвета и индустрията. Имало е и опити за рекрутиране на някои политици.

Според Щиха това става, най-вече когато чешки жители, събудили интерес у китайските секрети служби, посещават КНР. Китай поема напълно разноските за пътуванията им и ги обкръжава с нараснало внимание. Следват оферти за съдействие, чийто темперамент надалеч надвишава откритите рамки.

Дейността на китайските и на съветските секрети служби заплашва в най-голяма степен сигурността на Чехия, съобщи преди две седмици шефът на контраразузнаването Михал Коуделка. В отговор президентът Милош Земан сподели в четвъртък, че на шефа на ведомството " зад всеки ъгъл му се привижда китайски или съветски разузнавач ", и му предложи да концентрира напъните си върху битката с корупцията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР