По-бързото интегриране на Албания в Евросъюза е важно за стабилността

...
По-бързото интегриране на Албания в Евросъюза е важно за стабилността
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Интегрирането на Албания в ЕС е важно за регионалната стабилност

По-бързото консолидиране на Албания в Евросъюза е значимо за стабилността на района. Това акцентира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев след диалог в Брюксел с албанския министър председател Еди Рама.

Ковачев е благодарил на Рама за поддръжката му за смяната на албанския закон за малцинствата, с който за първи път бе прието българското национално малцинство в Преспа и Гора. От своя страна, албанският водач е изразил признателност на България за поддръжката за европейската интеграция на страната му.

Ковачев се срещна и с косовския министър на външните работи Беджет Паколи. Двамата разискаха либерализацията на визите за косоварите, оповестява БНР.



Паколи също изрази признателност на българското държавно управление, че е направило присъединението на Западните Балкани към Европейски Съюз приоритет на своето председателство на Европейския съвет. "За първи път българското председателство сподели "Или всички, или никой! " Косово е доста признателно на българското председателство и на всички другари ", акцентира косовският външен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР