По Българското Черноморие ще почиват между 1,6 млн. и 1,9

...
По Българското Черноморие ще почиват между 1,6 млн. и 1,9
Коментари Харесай

Между 1,6 и 1,9 млн. българи ще почиват на родното Черноморие

По Българското Черноморие ще почиват сред 1,6 млн. и 1,9 млн. българи. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова пред публицисти.

Около 44% от българите възнамеряват да почиват това лятo. По отношение на българското Черноморие чакаме и това лято да има към 1 млн. и 600 хиляди българи до към 1 млн. и 900 хиляди Миналата година бяха 1 млн. и 600 хиляди Очакваме може би същите цифри или с 5-6% от горната страна, съобщи министърът.

По отношение на неналичието на фрагменти, Ангелкова съобщи, че този въпрос е извънредно сериозен. " Не можем да го решим нито за едно лято, нито за идващото. Включително и през вчерашния ден имахме полемика на тематика обучение и труд, освен в бранш " Тирузъм ", тъй като предизвикването във връзка с неналичието на квалифицирана работна ръка е във всички сфери на стопанската система на българския живот. Това, което успяхме да създадем в бранш " Туризъм " за трите години, откогато Министерството съществува, е да създадем Съвет за фрагментите към министъра на туризма, който да разисква характерните проблеми на бранша. На първо четене това, което беше поискано от сектора и към този момент е реалност, е обвързвано с опцията за наемане на служащи от трети страни. Това е краткосрочна мярка, само че тя подкрепя решаването на наболелите проблеми и неналичието на работна ръка. Това лято сигурно ще има наети сезонни служащи от Украйна, Молдова, Беларус, има и от Азия, само че доста по-малко като численост " , съобщи Ангелкова, представена от " Фокус ".

Според нея дълготрайният проблем е обвързван с действителното обмисляне на бизнеса и от това какво се залага в образователния развой.

" Изключително значимо е по какъв начин работодателите дефинират изискванията на труд, които оферират на съответните служащи и чиновници и заплащането. Ние сме в свободна пазарна стопанска система и няма по какъв начин страната по какъвто и да е метод да задължи който и да е шеф, отвън това, което има като закон като минимална работна заплата, да дефинира други условия. Разчитаме на рационален разговор както сред работодателите, по този начин и сред служащите, с цел да се откри салдото и да се задържат квалифицираните фрагменти ", съобщи министърът. По думите й точно по тази причина дружно с министърът на образованието Красимир Вълчев са в непрестанен контакт, с цел да могат да намерят междинна форма във връзка с образователните стажове.

" Тези възпитаници, които имат предпочитание да практикуват повече през лятото, освен наложителните две седмици, да имат опция да го създадат. Това от своя страна ще даде тласък на младите ", добави министърът. На въпрос дали са намерили междинна формула за шума с вицепремиера Валери Симеонов, Ангелкова съобщи, че тече разискване на закона в обособените комисии. " Това, което ние сме създали като предложение по законопроекта, е националните курорти да бъдат извадени от закона за шума и да бъдат урегулирани в специфична разпоредба. Във всеки един народен курорт по преценка на кмета в едно с брашна да дефинира, в случай че има подобен интерес от страна на обществото, дали даден курорт би трябвало да бъде разграничен на зона за отдих и занимания ", съобщи министърът на туризма. По думите й единствено по този начин ще се отговори на всички, които имат желание да избират страната ни като желана дестинация.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР