По аналогии с други респираторни инфекции, очаквахме горещините да омаломощят

...
По аналогии с други респираторни инфекции, очаквахме горещините да омаломощят
Коментари Харесай

Вирусолог: Жегата няма да унищожи COVID-19

По аналогии с други респираторни инфекции, чакахме горещините да омаломощят ковид и инфекцията да затихне, само че природата си има своите закони и той сподели, че не му пречи високата температура. Към момента не се виждат данни за понижаване действието на вируса при горещите градуси, съобщи доцент Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отдел "Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания.
"Все още вариантът, който е публикуван в България, е същият ковид с преобладаваща разновидност, само че към момента не се знае тя е трансформирала фенотипните свойства на вируса, т. е. той външно го разпознава. Все още се събират данните за това ", разясни вирусологът.
"На пръв взор наподобява единствено, че младежите се заразяват повече просто тъй като мерктите са отпуснати. Младите хора са просто по-свободолюбиви ", разяснява доцент Николаева-Гломб.
Вирусологът удостовери, че възрастните хора са си научили урока и се пазят повече.
За София разпространяването на вируса е много дифузно и това е обикновено за един огромен град, където можеш да живееш в единия край и да работиш в другия, означи вирусологът. И беше безапелационна, че удължаването на епидемиологичната конюнктура и спазването на ограниченията ще оказват помощ за ограничение разпространяването на вируса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР