По 300 лева еднократна помощ ще получат 188 семейства от

...
По 300 лева еднократна помощ ще получат 188 семейства от
Коментари Харесай

По 300 лв. еднократна помощ ще получат 188 семейства от Видинска област за осмокласници

По 300 лв. еднократна помощ ще получат 188 фамилии от Видинска област, децата на които ще бъдат записани за първи път в осми клас през образователната 2022/2023 година.

Семействата са подали заявление за еднократна помощ досега, заяви шефът на Регионална дирекция " Социално подкрепяне " Венцислав Боянов.

За същия интервал през миналата година са били подадени 163 заявки. Пълният размер на помощта е 300 лв., като 150 лв. се изплащат след влизане в действие на заповедта за разпределяне на помощта, а останалите - при започване на втори образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещава учебно заведение. Средствата се възвръщат, ако ученикът не продължи образованието си през втори образователен период до довеждане докрай на 8 клас, в случай че това е невероятно заради здравословно положение или в границите на един месец е отсъствал повече от 5 часа без уважителни аргументи, посочи Боянов. 

Право на помощта имат всички фамилии, чиито деца са записани за първи път в осми клас на държавно или общинско учебно заведение, без значение от приходите. Условието е децата да живеят непрекъснато в страната и да не са настанени за развъждане отвън фамилията. Помощта се дава и за деца, настанени в фамилии на родственици и близки и приемни фамилии, както и на настойник/попечител, който отглежда такова дете. 

Заявлението се подава незабавно след записване на детето в осми клас, само че не по-късно от 15 октомври, сподели още  Венцислав Боянов. Изключение се прави в случаите, когато заради здравословни аргументи, открити с протокол на лекарска комисия, детето не може да стартира учебно заведение, само че не повече от шест месеца от започване на образователната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР