Пневмония, която се е развила мълниеносно е най-вероятната причина за

...
Пневмония, която се е развила мълниеносно е най-вероятната причина за
Коментари Харесай

„Бяла аутопсия“ разкри причината за смъртта на 13-годишната Нели от Враца

Пневмония, която се е развила мълниеносно е най-вероятната причина за гибелта на седмокласничката от учебно заведение „ Христо Ботев” във Враца. 13-годишната Нели умря в междучасие в класната си стая в понеделник сутринта.

Данните от аутопсията на момичето водят до заключението, че точно тежко белодробно страдалчество, което се е развило доста бързо, е довело до леталния излаз, оповестиха от окръжната прокуратура във Враца.

Извършена е тъй наречените бяла аутопсия, която дава единствено догатки за гибелта на детето. Предстои да се създадат хистологични и вирусологични проучвания, с цел да се посочи какво е довело до положението на белите дробове, оповестява "Монитор ".

От правосъдна медицина са безапелационни, че Нели не е употребила никакви упойващи субстанции. Нямала е и вродени болести. Стомахчето и било безусловно празно, което изключва хипотезата за хранително отравяне.

През междучасието момичето стъпало в заведение за закуски покрай учебното заведение, само че единствено придружавало своя съученичка. Нели не си е купила и не е хапнала нищо.

Приятелите й описват, че е водила доста здравословен метод на живот, спортувала е и не е боледувала. Онзи ден е била на мач на „ Ботев” Враца и си купила шалче на обичания тим. Била е с компания и на ледената пързалка, където демонстрирала уменията си.

В учебното заведение е разгласен двудневен печал. Със съучениците на Нели, които още са в потрес от загубата й, работят психолози.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР