Плувната секция на теста от паратриатлона за Токио 2020 бе

...
Плувната секция на теста от паратриатлона за Токио 2020 бе
Коментари Харесай

В Токио се борят с бактерии година преди Олимпиадата

Плувната секция на теста от паратриатлона за Токио 2020 бе анулиран заради високи равнища на бактерии във водата в последния случай на проблеми с качеството на водата и температурата. Международният съюз по триатлон (ITU) отсрочи плуването, откакто тестванията демонстрираха равнища на е-коли повече от двойно от допустимия стандарт.

70-те паратриатлонисти участваха в „ дуатлон “ – две бягания и едно колоездене. Това бе последният случай от серия разочароващи проби за Токио 2020 за уредниците, откакто женският триатлон бе скъсен заради рисковите горещини в японската столица.

Въпреки това, един играч бе закаран в болница, откакто получи топлинен удар. Освен това, дузина спортисти и фенове се разболяха по време на тест в гребането, също поради високите температури.

„ Съжаляваме откровено за спортистите, които не успяхме да подготвим дейно за изискванията “, показа шефът на Японския съюз по триатлон Шиничиро Оцука. Той даде обещание подготовката да е по-сериозна за неделната смесена щафета, която е последната в четиридневното съревнование. Бившата английска параолимпийска състезателка в триатлона Клер Кънингам написа в Туитър, че дуатлонът е „ напълно друго съревнование “, което „ слага някои спортисти в огромно усложнение “.

„ Разочароващо за всички “, показа Кънингам.

Организаторите на Токио 2020 получиха голям брой похвали за подготовката си, само че рискова горещина и неприятното качество на водата им донесе главоболия по време на тестванията, при оставаща по-малко от година преди откриващата гала на Олимпиадата.

Участници в плувен маратон в неделя се оплакаха от воняща вода и висока температура на водата на залив Одаиба – местоположението за дългите дистанции в плуването и триатлона. Организаторите ще опитат всичко допустимо да избегнат срама на Рио 2016, когато басейнът, употребен за надпревари за скокове във вода, променяше цвета си на зелено през нощта. Бразилски публични лица трябваше да почистват и залива, употребен за корабоплаване и уиндсърфинг, който бе инфектиран с канализационни бактерии и цялостен с боклуци.

През октомври 2017, уредниците на Токио 2020 бяха разочаровани, когато проби разкриха съществуването на равнища от бактерията „ е-коли” 20 пъти над допустимите интернационалните стандарти, поставяйки под въпрос сигурността на състезателите. По това време, организационният комитет упрекна проточилия се летен дъжд, който донесъл отпадъци, близо до морето сред юли и септември.

Година по-късно, уредниците споделиха, че тестванията, употребяващи подводни „ екрани “ да филтрират водата, са лимитирали сполучливо бактерийните равнища в басейна. Те тествали еднослойни и трислойни екрани – дълги 20 м и необятни 3 м, като разкрили, че и двата били ефикасни в ограничението на бактерийните равнища, макар че трикратният екран, предстоящ да бъде употребен по време на Игрите, даде най-хубави резултати. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР