Пловдивският районен съд освободи в четвъртък от ареста 21-годишната таньорка

...
Пловдивският районен съд освободи в четвъртък от ареста 21-годишната таньорка
Коментари Харесай

Танцьорката, блъснала пияна и напушена 10 коли в Пловдив, с гаранция от 20 000 лв.

Пловдивският областен съд освободи в четвъртък от ареста 21-годишната таньорка Габриела Медарова, която през уикенда опустоши с джип БМВ Х5 10 паркирани коли, след което даде позитивно проби за алкохол и марихуана.

Магистратите ѝ дефинираха парична гаранция от 20 000 лева, макар че прокуратурата настояваше младата жена да остане за непрекъснато зад решетките.

" Никога повече няма да се кача на кола, даже да ми върнат книжката ", съобщи пред съда Медарова и изясни, че преди случая е пила водка, тъй като работодателят на ѝ е платил, а даже ѝ е наложил санкция от 100 лева и тя останала без " пукната стотинка в джоба си ".

Прокуратурата пледира за непрекъснатия арест на танцьорката, тъй като можела да се укрие или да извърши друго закононарушение. Освен това посочи пред съда, че в началото тя е направила опит да трансферира виновността върху майка си, като е излъгала, че точно тя е управлявала автомобила. Майка ѝ обаче отказала да лъжесвидетелства и отрекла.

По отношение на употребяваната от нея марихуана, Медарова декларирала пред проверяващите, че е изпушила една цигара едвам след злополуката, само че това изказване било опровергано от разпитани по-късно очевидци. Прокурорът добави и, че неотдавна тя имала наложена санкция за погрешно паркиране.

Защитникът на обвинената юрист Орлин Търновалийски прикани съда да се абстрахира от високия публичен интерес и да дефинира мярката за неотклонение заслужено, а не като самобитно санкции.

Извън правосъдната зала родителите на Медарова дефинираха постъпката ѝ като глупава. По думите на майка ѝ тя отказала да поеме виновността за случилото се, с цел да си вземе урок щерка ѝ. Адвокат Търновалийски пък посочи, че ще обмислят дали да апелират размера на гаранцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР